Максим Бехар: Най-важното нещо в момента е да брандираме България добре

www.m3college.com | 13.06.2014г.

Tова каза вчера Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc., в УНСС по време на четвъртия PR Thursday за 2014 г., организиран от М3 College, на тема: „Как един български бранд става световен?“.

Целта на събитието беше да се обсъдят тънкостите в интернационализацията на българските брандове.

В дискусията взеха участие още Боян Бенев, основател на приключенската платформа Forward.li, Драгомир Кузов, изпълнителен директор на Drag Bicycles, Петър Митев, изпълнителен директор на софтуерната компания Chaos Group, и Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на лидера в производството на катерачни стени Walltopia.

Драгомир Кузов сподели, че „не е лесно да направиш България марка“, но беше категоричен, че „на всеки български продукт, излизащ за чужбина, трябва да пише Мade in Bulgaria”. Максим Бехар допълни, че „ако излезете извън България и успеете, това означава, че сте много добра визитна картичка на страната си“. Петър Митев се включи в дискусията, като добави, че „негативният бранд на България се преодолява с качествен продукт“.

На въпроса „До каква степен трябва да се образова талантът в България?“ Митев отговори, че „талантът трябва да бъде разработен на чисто човешко ниво – да си по-честен, по-работлив“. Обсъдена беше и актуалната тема за стартъп културата. В тази връзка Ивайло Пенчев стигна до заключението, че „никога в човешката история да станеш предприемач не е било толкова лесно. Преди беше секси да си рок звезда. След това рап звезда. Сега най-секси е да си предприемач“.

Участниците бяха единодушни, че „България е единствената страна в Европа, в която все още има свободни ниши за бизнес“.

Дискусията завърши, като всеки от лекторите сподели своята формула за успех. Боян Бенев посъветва бъдещите предприемачи да следват мечтите си с много постоянство. Петър Митев ги убеди, че винаги трябва да са положителни. Ивайло Пенчев ги предупреди, че „лесно няма“. Драгомир Кузов посочи вярата и постоянството като ключови, а Максим Бехар сподели формулата „Умения, умножени по усилия, умножени по концентрация”.

За M3 Communications College (www.m3college.com)

M3 Communications College вече 9 години е лидер в PR образованието в България и е първият изцяло лицензиран център за професионално обучение в областите PR, маркетинг и бизнес комуникации в страната.

Колежът е част от M3 Communications Group, Inc., водеща PR компания в България с многобройни отличия, асоцииран член на Hill + Knowlton Strategies.

За PR Thursday

PR Thursday е първият по рода си клуб за срещи на специалисти и на всички, които имат желание да станат част от света на PR, маркетинга и медиите. Участниците в него имат възможност да се срещнат лично с интересни и популярни лица и да дискутират любопитни и актуални теми. Форматът включва модератор и гости участници.

Автор:
M3 College 

Leave a Reply