Максим Бехар представи позицията си за споделянето в глобалната мрежа

в. Топ новини, Шумен | 24.01.2013

Hag 90 души посетиха лекцията "За" или "против" споделянето в глобалната мрежа", в която Максим Бехар представи позицията си за ползите и вредите при споделяне на лична информация в интернет и социалните медии. Това стана на четвъртата лекция от проекта "Шумен – живият град". Събитието е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на града за европейска столица на културата.
Темата "За" и "против" споделянето в глобалната мрежа" е част от поредицата публични дебати, свързани с българската писменост и нейната употреба в интернет комуникациите. Форматът на събитието дава възможност на присъстващите да вземат участие в дискусията и да изразят своето мнение, съобщиха от МЗ Communications Group, Inc.
"Използваме facebook от 1994 г. Преди това публични личности бяха политици, спортисти и хора от шоубизнеса. Днес всеки, който има профил в социалната медия, е публична личност и споделя свободно огромно количество информация. Всеки в социалната мрежа е журналист, стига да има какво да каже и да го изрази по разбираем за хората начин", каза Максим Бехар.
Интерес предизвика въпросът за бъдещето на регионалните новинарски сайтове и не е ли интернет инструмент за разсейване. В обсъждането взеха участие Иван Капралов, омбудсман на Шумен, и Юрий Проданов, ръководител на катедра "Журналистика" към шуменския университет.
Почетният гражданин на Шумен Максим Бехар управлява водещата PR компания МЗ
Communications Group, Inc., част от веригата на световната корпорация Hill + Knowlton Strategies, чийто офис в Прага също е под ръководството на Бехар. Той е изнасял десетки лекции в университети както в страната, така и по целия свят.
Сред останалите лектори в рамките на проекта са омбудсманът на Шумен Иван Капралов, професорът по шрифт и калиграфия Димитър Трендафилов, експертите в сферата на маркетинга и PR Стоян Стоянов, Жюстин Томс и други.
Проектът "Шумен – живият град" се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Той е проект на Община Шумен, който в продължение на една година ще обогатява културния живот на жителите на Шумен и ще работи за утвърждаването на града и региона като център на духовността, знанието и творчеството, съобщават още от МЗ Communications Group, Inc.

Стр. 12 

Leave a Reply