Максим Бехар: Скоро, като ви питат къде живеете, отговорът ще бъде: във Facebook

www.dariknews.bg | 2010-02-12 

„Светът се движи толкова бързо, че скоро вече няма да има значение кой в коя държава живее. Не след дълго на въпроса откъде сме, просто ще посочваме социалната мрежа, в която участваме, и така ще се идентифицираме", каза PR експертът Максим Бехар на световния форум по PR в швейцарския планински курорт Давос. Максим Бехар говори за новите комуникации, модерния пъблик рилейшънс и социалните мрежи.
„Истината е, че всеки е публична личност в социалната мрежа, в която участва, и всеки се опитва да прави там PR или на себе си, или на фирмата си, или на стоките, които иска да промотира. Това е гигантска промяна в PR бизнеса в световен мащаб. Това е промяна в живота на всеки човек, който има достъп до интернет. Нека не забравяме, че ако Facebook беше държава, тя щеше да е третата по големина в света след Китай и Индия, а My Space щеше да е петата…", каза в презентацията си Бехар.
Форумът Communications on Top се проведе веднага след края на Световния икономически форум и много от там присъстващите взеха участие и в това уникално PR събитие. Следващият форум ще се проведе отново в Давос в края на февруари 2011 година.
„Високо оценявам поканата на организаторите на форума в Давос. Това беше оценка за силното развитие на PR бизнеса в България през последните години, оценка и за постиженията на всичките ми колеги в PR бизнеса в България. Организацията беше отлична, а темите – изключително интересни", допълни PR експертът.
Максим Бехар управлява водещата PR компания M3 Communications Group, Inc., част от веригата на световната корпорация Hill&Knowlton, и е председател на Българската асоциация на PR агенциите.

 

Leave a Reply