Маратон от научни кафенета започва тази седмица в София

Британски съвет I 29.06.2010

30 юни, 18.30 ч.: Къде се бави водородният транспорт – водородът е идеалното гориво, но защо все още не го използваме

01 юли, 18.30 ч.: Странен дъжд или за какво пее Принс в “Purple Rain” – художествена измислица ли е лилавият дъжд или природен феномен

02 юли, 18.30 ч.: Невромаркетинг – защо дадена реклама по телевизията Ви въздейства, а друга подминавате с пренебрежение

Ударна доза популярна наука предлагат в началото на лятото Британски съвет и Форум „Демокрит”. В тази нетипично хладна лятна седмица почитателите на Café Scientifique ще могат да гледат и участват в мини-маратон от три научни кафенета, които ще се проведат в сградата на Британски съвет в София.

На култовия 1-ви юли, вместо Джулай морнинг /юлска сутрин/ можете да се насладите на Джулай ивнинг /юлска вечер/ с метеороложката Магда Божкова, която ще ни разкаже за какво пее Принс в “Purple Rain” – художествена измислица ли е лилавият дъжд или природен феномен.

На 30-ти юни химикът Божидар Стефанов ще търси отговора на въпроса защо се бави водородният автомобил, след като водородът е идеалното гориво. На 2-ри юли невробиологът Стилиян Георгиев и преподавателят по маркетинг Станимир Андонов ще обяснят как се използват функционалният ядрено магнитен резонанс и електроенцефалографията за целите на рекламата – или с други думи защо дадена реклама по телевизията Ви въздейства, а друга подминавате с пренебрежение.

Leave a Reply