Маргарита Михнева: Как Кеворк се припозна в агент Димитър?

Галерия | Тодор ЦЕРОВСКИ | 2010-02-04 

След като спечели делото срещу Кеворк Кеворкян, журналистката Маргарита Михнева отново бе нападната от бившия водещ на "Всяка неделя". Поводът бе нейно гостуване в предаването на Нова телевизия – "На четири очи". В даденото му право на отговор Кеворкян публично заяви, че ще заведе ново дело срещу Михнева. По този повод разговаряхме с водещата на "Неудобните".

- Очаквахте ли Кеворк Кеворкян да ви заплаши с ново дело от ефира на национална телевизия?

- Странно ми е, защото нито веднъж не съм споменала името на Кеворк Кеворкян в ефир. Аз говорех постоянно за агент Димитър. Искам да попитам как точно Кеворк се разпозна в името на агент Димитър.

- Има ли все пак основание, на което Кеворк Кеворкян да ви вкара в съда?

- Имам официално писмо, получено от председателя на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност Евтим Костадинов, което съм предоставила лично на в. "Галерия". Този документ го е изискал съдът и той е предоставен от председателя на комисията Евтим Костадинов. От това писмо, в което има още допълнителна информация, става ясно, че Кеворк е ченге.
Другият отговор на комисията, който получих, е, че той е и кредитен милионер, като е посочено в коя фирма, а именно "Зодиак Маринов", с кой съдружник и т.н. С тези документи смятам, че спорът ституция на България, каквато е комисията по досиетата. Не искам да коментирам безспорни факти. Тъкмо въз основа на тези документи спечелих делото срещу Кеворк и срещу Гриша Ганчев. Пак въз основа на тях трябва да ми бъде отменена първата присъда от 11 лв., на която той ме осъди, защото съм го нарекла ченге и кредитен милионер.

- Продължавате ли да защитавате позицията си, че е абсурдно Кеворкян постоянно да съди журналисти?

- Разбира се, че журналистите също трябва да бъдат съдени. Никога не съм твърдяла обратното. Става въпрос да не бъдат съдени за такива високи суми. Кеворк заведе дела срещу мен на обща
е приключен. Става дума за стойност 1 милион лева. Това становище на официална ин- е ужасно.

- Той ви обвини също, че вие спекулирате с болестта си.

- Никога не съм го правила. Най-малкото не е красиво от национален ефир да се говори за моята болест. Става дума за преживяна лично от мен драма. Не смятам, че е мъжко Кеворк да съобщава на цяла България, че съм тежко болна.

- Страхувате ли се от ново дело след толкова изтощителни съдебни процеси?

Според мен на никакъв съд няма да ме даде, той в момента просто си играе. Отстранен е отвсякъде и се чуди точно какво да направи. Защо не каза, че не е ченге. Интересно ми е и какво ще направи, след като излязат документите, че е кредитен милионер, до които никой досега не се беше добрал. Пак повтарям, че двете ми дела с него приключват благодарение точно на тези документи. За съжаление ги получих много късно, чак миналата година. Тогава имаше и законова възможност те да излязат. Лошото е, че трябваше да чакам 10 години, за да получа правосъдие.

Стр. 7

Leave a Reply