Маргарита Михнева се пенсионира

в. Всеки ден | Стела ПЕТКОВА | 16.08.2012

Само след месец едно от емблематичните лица в телевизията слиза завинаги от екран. Първата и обичана от поколения българи разследваща журналистка у нас Маргарита Михнева
се пенсионира. Тв звездата обяви, че окончателно обръща гръб на професията в края на септември. Тогава тя ще получи необходимия за пенсия стаж и се зарича да не работи нито ден повече.
В телевизията съм от 18-годишна, а през април чукнах 60. Дала съм 42 години от живота си на електронните медии и е време да обърна внимание и на себе си. Стига ми толкова труд, който само колегите знаят, че е тежък и отнема цялото ти време и внимание", мотивира решението си Михнева. В момента се изявява в предаването "Неудобните" по Канал 3, което ще спре след нейното пенсиониране. Синеоката устатница обаче въобще не страда, че вече няма да е пред камера и се кълне, че публичността никога не й е харесвала, а без нея ще е по-щастлива.
"Професията ми разсипа живота, взе ми и здравето и всички знаят, че аз водих борба за оцеляване заради нервите, които коства моята работа. Винаги съм я вършила с ентусиазъм и не съм била безразлична", обяснява журналистката.
Михнева е категорична, че няма да скучае далеч от камерите. Тв звездата отсега си е набелязала планове какво ще прави след пенсионирането си
и дори се кахъри, че ще е доста заета и пак няма да й стига времето. Тя е решила да обиколи света и си е подготвила маршрут с градовете, които иска да види.
"Предимно ме вълнува културният туризъм. Искам да ходя на концерти, да опозная историята на цивилизацията отблизо", издава плановете си журналистката. Категорична е обаче, че ще остане да живее в България, въпреки
че дъщеря й Неда учеше в Швейцария и там и двете имат много приятели.
У нас Михнева ще се отдаде на куп хобита, едно от които е пианото. Камерата тя ще смени именно с клавира и има амбицията да стане изкусна музикантка.
"Започвам уроци по пиано и ще се надявам да успея да изуча класиците и сама да свиря виртуозно", казва тв звездата.

Стр. 5

Leave a Reply