Мария Черешева е новият главен редактор на списание ENTERPRISE

Комуникационна агенция PRoWay I 12.12.2012

Списание ENTERPRISE е с нов главен редактор от януари 2013 г.

От началото на 2013 година Мария Черешева ще оглави редакционния екип на списание ENTERPRISE. Тя ще ръководи и обновеното онлайн издание на списанието. То ще предложи на читателите нова визия, мобилна версия и повече интерактивност. Екипът на списанието остава верен на своята мисия да предоставя на бизнеса независима, обективна и най-вече полезна информация.

Мария Черешева става част от екипа на сп. ENTERPRISE през октомври 2011 г., непосредствено след като приключва половингодишен стаж в Дирекция „Комуникации” на Европейския парламент. Макар и да изпитва нездрав интерес към европейските политики, предпочита кариерата си на журналист, която започва в онлайн изданието на в. “Дневник”. Писала е за различни онлайн издания на икономическа и финансова тематика, както и по теми, свързани с институциите на ЕС и защитата на човешките права в Европа. През 2010 г. става един от учредителите на Асоциацията на европейските журналисти – България, българската секция на международната АЕЖ – независима организация, обединяваща журналисти от над 30 европейски страни. Тя подкрепя критичната журналистика в процеса на европейската интеграция и свободата на информация и на медиите и е независим наблюдател към Съвета на Европа.

Откакто работи в списание ENTERPRISE, Мария активно се занимава с развитието на изданието и неговата онлайн платформа. По нейна инициатива enterprise.bg развива 2 нови рубрики – „Фермата” и „Бизнес старт”, съсредоточени върху най-актуалните и добри практики в областта на земеделието и стартиращото предприемачество.

За повече информация: http://www.enterprise.bg/  

Leave a Reply