МАРИЯ ИГНАТОВА: Славата е стресираща, живеем като в Биг Брадър

сп. Максимум | 2010-01-31 

Най-усмихнатата и успешна тв водеща, любимка на публиката от "Господари на ефира", а най-новото й предизвикателство е шоуто "България търси талант".
Дали в плановете й влиза и сватба е актьора Димитър Рачков, с когото живеят заедно и гледат двете си момченца, ще разберете тук.

Мария, изминалата година беше суперуспешна за кариерата ти. Мислиш ли, че засиленият интерес към теб се дължи и на връзката ти с Рачков?

2009-а беше най-силната ми година по отношение на кариерата. Логично е, защото "Господарите" си остава едно от най-гледаните предавания. "Пьлна лудница" също се радва на интерес, то се снима адски тежко. Интересът към нас се засили, когато с Митко станахме двойка и в живота, но това в никакъв случай не е плюс.

Сигурно с Рачков се чувствате като във "ВИП Брадър", медиите следят всяка ваша стъпка?

Изключително стресиращо е. Славата сама по себе си е лошо нещо, но няма как да я избегнеш, когато работиш в телевизия. Много обичам работата си, но популярността си има и своите лоши страни.

Пречи ли на личния ви живот фактът, че доскоро бяхте заедно на екран?

На мен лично ми помага. С когото и да имах връзка не от нашите среди, едва ли щеше да ме разбира. Нямаше да имаме никакво време един за друг. Това е причината и за раздялата ми с предишния ми приятел Стилиян. Виждахме се веднъж седмично и това се отрази на отношенията ни.

Според мен печелиш зрителите с непринуденост, изглеждаш доста освободена, без предразсъдъци?

Така е. Забранила съм си да имам предразсъдъци. Така съм възпитана. А и съм живяла четири години в Амстердам, научих се да приемам всеки такъв, какъвто е. Там има място за всеки, без значение колко си ненормален. В България обаче смятам, че сме доста обременени в това отношение.

В Амстердам не може да не си пробвала наркотици?

Никога не съм пробвала, дори трева не съм пушила. Никой не ми вярва, но през тези четири години така и не се научих. Когато минавах покрай някой кофишоп, миризмата на трева направо ме отвращаваше. От дрогата губиш контрол над себе си в някаква степен, ето от това ме е страх най-много.

Нямаш скрупули и по отношение на брака и развода. Много жени не се престрашават да се разведат, макар и да не са щастливи?

За мен беше трудна раздялата с бившия ми мъж чисто емоционално (бизнесмена Петко Димитров, собственик на Night Flight – бел. ред.), но не съм имала скрупули, че вече съм разведена жена или какво ще кажат хората. Нашите се разделиха, когато бях на 11-12 години, и го направиха по изключително интелигентен начин. И до ден днешен празнуват заедно Коледа с новите си партньори. Предполагам, че това по някакъв начин ме е научило да не се плаша от развода.

Щом вече си официално разведена, в плановете ви с Рачков влиза ли сватба?

Да, по документи вече нищо не ни пречи. То и като женена можех да получа предложение… (усмивка). Но ако решим, няма да казваме на никого, защото си представям какъв медиен интерес ще предизвикаме. Засега обаче нямаме подобни планове. Естествено, че сме се майтапили по темата, ама ние за какво ли не се шегуваме… и за развод сме си говорили дори. (Усмихва се.)

Значи продължаваш да вярваш в брака?

Бих се омъжила отново. Според мен обаче много по-голяма е отговорността и е много по-обвързващо да решите да си имате дете, отколкото дали ще бъдете свързани с подпис.

Вече искате ли дете?

И двамата искаме, но на този етап това не влиза в програмната схема. (Усмивка.)
Искам да имам три деца, но едно е да искаш, второ е да можеш, трето е да го направиш. Ако някой друг ги ражда, ще искам и пет. (Усмивка.)

Бихте ли осиновили дете? Сега се превръща в мода, но доскоро хората се бояха да го признават.

Много е хубаво, но още не съм узряла за идеята. Не знам кога ще имам смелост за подобна стъпка. Моята майка имаше холандски приятели, те не можеха да си имат дечица и си осиновиха две българчета. И ние мислехме да си осиновим. Не се случи само защото майка ми беше прекалено заета.

Петко Димитров и Димитър Рачков изглеждат доста различни, кой се доближава повече до твоите представи за мъж?

Не са толкова различни. Пепи също е с много готино чувство за хумор. Може би просто с Митко повече си приличаме. Одухотворен е, добър е, имаме еднакви ценности и виждания за живота. Ние, между другото, се харесахме още в самото начало. Това, че не го признавахме известно време, беше по-скоро от уважение към тогавашните си приятели. Но веднага си паснахме. Не е тайна за никого, то пролича и от екрана.

Синът ти Виктор и синът на Рачков – Митко, с вас ли живеят?

Виктор, който е на три, е колкото при мен, толкова и при татко си. Така е справедливо. Но основно е при майка ми в Лозенец, там си има детска стая, наблизо е и детската му градина. Слагам го да спинка и към 9-10 вечерта отивам при Митко. Половината ми дрехи са на едното място, а останалите – на другото. Вики не е при нас, защото няма кой да го гледа вкъщи. На Митко може би му е по-тежко, защото не може да се вижда с малкия Митко толкова често, колкото аз с Вики.

Рачков разбира ли се с Вики?

Много го обича, радва му се. Малкият също. Те, тримата – Рачков, Вики и малкото Мите, като мъже си играят по техен си начин, той ги мачка, премята. А Вики е един плах и от време на време пропищява. (Усмивка.)

А ти можеш ли да обичаш и двете деца еднакво?

Така както една майка обича собственото си дете, не може да обича друго. Просто има неща, които са… чисто физиологически. Отношението ми към двете дечица е абсолютно еднакво и много го обичам Митето. Разбира се, той си има негова мама и аз нямам амбицията да му ставам майка. Най-много се обичат помежду си самите деца – Вики и малкият Митко са на една възраст и изпадат в превъзбуда, щом се видят. Ходят в една детска градина, записахме ги заедно.

Усещаш ли ревност у някое от децата?

Няма никаква ревност. И двете знаят кои са мама и тати, а "третият" е приет с топлина и към него са силно привързани.

Как ви наричат?

Митето ми казва Мария, много сладко го изрича. (Усмихва се.) Виктор по не може да говори. Той нарича Митко г-н Рачков, чичо Митко или Митко Рачков, защото някак си трябва да разграничава големия от малкия Митко.

Сигурно, когато сте заедно с децата, у вас е много забавно? Всички смятат, че животът ти с Рачков е един безкраен купон?

Разбираме се прекрасно и е наистина забавно, когато и двете дечица са вкъщи. Много са палави, когато се съберат. Ние с Рачков наистина непрекъснато се шегуваме,и двамата имаме чувство за хумор, но, естествено, понякога се изморяваме.

Той изобщо може ли да бъде сериозен?

Да, дори повече от мен. Той е нормален човек като всички останали. Дори прекалено премисля нещата, много се натоварва. И аз се ядосвам, но точно след пет минути ми минава и забравям. При него тези периоди траят по-дълго, мъча се да го науча да не го прави, защото му вреди. А това се отразява и на мен.

В една връзка жената и мъжът трябва ли да имат своите малки тайни?

Не знам дали трябва, аз приемам човека, който е до мен, като най-добрия си приятел и му казвам повече, отколкото на най-добрите си приятелки. Така е редно, поне за мен.

Някога крила ли си от Рачков колко струват новите ти обувки например?

Това въобще не го интересува. Тези разходи си ги поемам изцяло аз и въобще не мисля да го занимавам с такива неща. Ако ме пита, ще му кажа. Само една жена, на която мъжът й е поел разходите, може да крие. А мен досега мъж не ме е издържал.

Приемаш ли изневярата?

Не. Не че осъждам хората, които го правят. Просто аз не мога да изневерявам, да се разкъсвам между двама. Ако на мен ми изневерят, аз просто няма да мога да се отърся от това, за да може да продължим връзката си нормално. Ще загубя доверието си в човека и рано или късно краят ще настъпи.

Досега случвало ли ти се е?

Не съм сигурна, но интуицията ми е много силна и мисля, че подозренията ми са били верни. И ми беше трудно, много трудно, Но (той) така и не си призна. Аз не съм изневерявала досега. В края на една връзка съм се виждала с друг, но след като старата беше приключила. Продължавах да имам чувства към човека, с когото се разделях, той имаше чувства към мен… но вече бях започнала да излизам с другия. Е, не се получи, защото всъщност се опитах да забравя първия, а това е глупаво.

Ходила ли си някога с женен мъж?

Не и категорично съм против. Никога не ми се е случвало и ще ти кажа защо? Не обичам да правя неща, които не искам да ми се случват. Всичко се връща.

LIFESTYLE ДОСИЕ:

Любими марка дрехи - Нямам. Харесвам женствени, удобни и елегантни дрехи. Роклята е любимата ми дреха.

Любим парфюм – В момента съм с един, който ми подари Кремена Халваджиян, и много ми допада – Covet на Сара Джесика Паркър.

Автомобил – Харесвам джиповете, защото са най-практични и сигурни за нашите пътища, но карам Fiat 500.

Предпочитана дестинация – "Риксос Премиум Белек", това е един уникален хотел в Анталия, Турция. Много искам да посетя Австралия.

Любимо заведение -"Камино", там се забавляваме най-добре.

Стр. 129, 1, 73, 76 – 77

Снимка: icantoo.eu

Leave a Reply