MasterCard Start Path стартира в световен мащаб, за да изгради бъдещето на търговията със стартъпи

Юнайтед Партнърс I 8.09.2015

Вече се приемат заявления за кандидатстване за Start Path Global

София, 4 септември – В днешната пренаселена и конкурентна бизнес среда, стартъпи по целия свят търсят глобални възможности, които бързо да издигнат техния бизнес. За да отговори на тази необходимост, днес MasterCard обяви началото на Start Path Global – уникалнa шестмесечна партньорска програма за стартиращи компании, която разпростира вече познатата Start Path до по-голям брой страни в световен мащаб в Тихоокеанска Азия, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка.

През последните 18 месеца програмата Start Path надгражда дейностите си, като предлага разнообразие от оперативна подкрепа, партньорства или инвестиции за над 40 стартъпи, които ще развиват следващото поколение търговски решения, включително Nymi, ZenCard, BillHop и Gone.

Start Path Global, също така, е създадена да поставя на първо място стартъпа: не е необходимо той да сменя своето местоположение, не е необходим начален капитал, има незабавен достъп до 60 експерти от MasterCard, има възможност за пилотни проекти с MasterCard или техни клиенти, и напълно запазва всяка разработена интелектуална собственост (IP).
"Start Path е създадена с идеята да свързва подходящите партньори с точните нововъзникващи компании, за да изгради бъдещето на съвместната търговия", каза Стефан Уайпър, Международен ръководител на MasterCard Start Path. "И сега, чрез навлизането ни в повече страни по света, ще можем да се насочим към по-широк кръг от стартъпи и да им помогнем да постигнат успех."

С разрастването на Start Path в международен план, стартиращите компании също ще могат да се възползват от достъп до Start Path Partners – група от повече от 20 водещи фирми в областта на банкирането, търговия на дребно, както и технологиите, включително Rakuten, Samsung Card, TSYS, Target, Bank of Montreal и Santander Innoventures. Start Path Partners е създадена, за да осигури на внимателно подбрани клиенти на MasterCard първи да видят уникални технологии, както и да предложи на стартъпите директна връзка с тези компании, които могат да тестват техните предложения.

"Работата с MasterCard Start Path ни представя пробивни компании в начален стадий на тяхното развитие, които могат да дадат решения за преодоляването на критични моменти, свързани с глобалната търговия", споделя Мариано Белинки, Управляващ партньор в Santander InnoVentures. "Бизнес компаниите, завършили програмата Path Start трябва да бъдат добре подготвени, доказани и да бъдат готови да излязат на пазара. Това са типът амбициозни стартиращи компании, които бихме искали да срещнем."

Как се кандидатства за Start Path Global:
Всяко тримесечие, MasterCard Start Path избира нова група от стартъпи, които да се включат в шестмесечната виртуална програма. Подаването на кандидатури за участие в следващата група е възможно до 18 септември 2015 г. За участие посетете www.startpath.com. Програмата е отворена за всички, базирани извън САЩ стартъпи, които отговарят на следните критерии:
• Развиват търговски решения;
• Доказал се, опитен екип;
• Целящи значителни пазарни възможности в търговията на дребно и финансовите технологии;
• Осезаеми предимства пред конкурентите;
• Наскоро получени сийд инвестиции и инвестиции от клас А

До 18 обещаващи стартъпи ще бъдат поканени да представят своите търговски решения пред екипа на MasterCard Start Path в Лондон на 27-ми и 28-ми октомври, 2015 г. Оттам, окончателен списък от шест до осем компании ще бъдат избрани за предстоящия глобален клас, който ще започне в началото на ноември. Членове на следващия клас също ще бъдат поканени да присъстват на първия Start Path Global Partner семинар, който ще се проведе в Берлин на 16-ти и 17-ти ноември. Там те ще имат възможност да се ангажират с потенциални Start Path партньори и лидери в индустрията.

За да научите повече за процеса по кандидатстване и да разберете повече информация за MasterCard Start Path, посетете www.startpath.com или ни последвайте в Twitter @MAStartPath. 

Leave a Reply