Медии популяризират каузи в услуга на зрителя

в. Дума | 05.08.2013 | 00:01 | Стр. 5

БТВ продължава с чистенето на България, БНР ще разяснява членството в ЕС

Каузата на БТВ "Да изчистим България за един ден" продължава с пълна сила и през лятото. Медията призова инициативата да продължи и се надява зрителите да се включат в опазването на незамърсените български плажове. Първата регионална акция за почистването на бреговете на Черно море ще продължи до 11 август. Инициативата официално е подкрепена от осем от петнайсетте крайбрежни общини, които ще предоставят на участниците в почистването чували и ръкавици, осигурен е и транспорт за събраните отпадъци. С общите усилия на доброволци, институции и представители на местния бизнес ще бъдат почистени над 20 нестопанисвани крайбрежни зони, надяват се от БТВ. Акцията ще бъде първата по рода си регионална инициатива,
реализирана чрез разделно събиране на пластмасови отпадъци. От телевизията са подготвили и много изненади за зрителите – любимци от екрана ще се включат в акциите в Шабла, Несебър, Шкорпиловци, Камчия, Балчик и Бургас.
Междувременно Българското национално радио участва активно във фестивала на изкуствата "София диша" с инициативи и открити студиа. Тази неделя на ул."Цар Иван Шишман" в столицата бе разположен мобилен информационен щанд с логото "Европа за мен". Екипът на едноименното предаване на Радио "София" си е поставил за цел да популяризира сред гостите на столичния стрийт фест правата на гражданите в Европейския съюз. Различни сувенири и награди получиха най-активните, които се включиха директно в предаването и демонстрираха добри познания за Европейския парламент. Информационен щанд ще има и на 18 август на ул. "Пиротска", той ще очаква слушателите от 17 до 18 ч. След участието си в столичния фестивал екипът на "Европа за мен" ще гостува с информационната кампания "Европейският парламент във вашия град" във Велико Търново, Видин и Благоевград.
Инициативите са част от медийния проект на БНР "Европа за мен", който се реализира чрез три платформи на обществената медия – предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт", едноименното предаване "Европа за мен" на Радио "София" и интернет сайта на БНР. Във фокуса на вниманието на журналистическите анализи са общоевропейските ценности, традиции и културният диалог в Обединена Европа.
Стр. 5

 

Leave a Reply