Международният доставчик на логистични решения IFCO отбелязва рекорден ръст при доставките на един милиард контейнера за многократна употреба за година

www.all-channels.com | 13.06.2014 

Международният доставчик на логистични решения IFCO регистрира значим успех в компанията през настоящата финансова година: доставка на един милиард пластмасови контейнера за многократна употреба (КМУ) годишно от производители до обекти за продажба на дребно по целия свят. Този рекорден брой е резултат от растеж, граден в продължение на над 20 години в областта на разработването на КМУ от страна на IFCO и доказва предимствата, които търговците на дребно и движещите растежа организации продължават да откриват в решенията, предоставяни от IFCO.

КМУ намаляват ефектите върху околната среда, отпадните хранителни вещества и разходите в доставната верига за производители и търговци на дребно по целия свят. Ефектите върху околната среда от целогодишната доставка на един милиард касети с пресни храни в КМУ вместо в картонени кутии се равнява на елиминирането на:

• Въглеродни емисии на близо 75 000 автомобила1
• Твърди отпадъци, произведени от над 400 000 души2
• Вода, консумирана от близо 600 000 души3

„За нас е вълнуващо да споделим това изключително значимо постижение, тъй като растежът на компанията е доказателство за стойността, която КМУ осигуряват за обновената верига за доставки във всяка от 31-те държави, в които имаме присъствие“, коментира Волфганг Оргелдингър, изпълнителен директор на IFCO. IFCO притежава и разработва дейността си в областта на КМУ в Северна Америка, Южна Америка, Европа и Африка, а в Азия оперира на принципа на джойнт венчър.

В допълнение към по-слабото негативно влияние върху околната среда, КМУ системата на IFCO понижава разходите в доставната верига и повреждането на продуктите. В хода на доставката на един милиард продукта годишно, КМУ на IFCO елиминират над 4 000 метр. тона хранителни отпадъци, причинени от повреди на продукта, което е достатъчно, за да се осигурят препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци дневно на повече от 2,7 милиона души – в продължение на година.

С над 180 милиона КМУ в обръщение, IFCO е водещ доставчик на контейнери за многократна употреба в сектора на пресните храни по целия свят. IFCO обслужва всички логистични КМУ дейности, обхващащи всичко от разпространение до почистване и повторно въвеждане в доставната верига. След използване в обект за продажба на дребно, КМУ се сгъват, събират и доставят обратно в центровете за обслужване на IFCO, където се дезинфекцират и пускат за повторна употреба.

Автор:
Хилари Фемал, IFCO 

Leave a Reply