Международните комуникации ще имат все по-голямо значение през следващите три години

MyPR.bg I 27.06.2013 г.

В днешната икономика все повече компании търгуват със стоки и предлагат услуги на международния пазар като част от своя бизнес. Горещите резултати от най-голямото международно проучване на специалистите по комуникации показват, че международните комуникации ще имат все по-голямо значение през следващите три години.

Изводът е споделян от 72.5% от запитаните 2700 професионалисти от 43 страни, които се включиха в проучването на група професори от 11 реномирани университета. В абсолютен разрез с това, много малко от компаниите в Европа са подготвили структурите и стратегиите за осъществяването на успешни международни комуникации, става ясно още от резултатите.

"В работата ни с европейски клиенти от различни индустрии ние откриваме, че специфичните културни различия на ръководството на компаниите са най-голямата пречка за разработване на стратегии, които да прехвърлят комуникационните граници.", казва Радина Ралчева, мениджър на Civitas България, ексклузивен представител на Ketchum, водеща световна консултантска ПР компания, подкрепяща проучването.

Друга констатация на изследването сочи, че за първи път от пет години насам значението на социални медии като инструмент за комуникация (Twitter, Facebook, и т.н.) не се увеличава. Данните за 2013 г. обединяват мнението на 73% от европейските специалисти по комуникационни, които се съгласяват, че онлайн обществата са важна част от комуникацията портфолиото на компанията, докато 55 на сто вярват в стойността на Twitter и 39 на сто – в тази на блоговете. Тези стойности непрекъснато нарастваха от 2008 г. насам, но са малко по-ниски през 2013 г. в сравнение с 2012 г.

Въпреки това, проучването разкрива голяма разлика между възприеманото значение на социалните медии и прилагането на комуникация чрез тези канали на практика: "Ние виждаме, че мобилните приложения и работа с онлайн общности представляват най-голямото предизвикателство за компаниите", коментира Дейвид Галахър, главен изпълнителен директор на Ketchum Европа.

По-детайлен обзор на резултатите може да откриете на: www.communicationmonitor.eu.

Оригинална публикация

Leave a Reply