MentorMate добави още един етаж към офиса си в София

MentorMate I Николай ЛЮБЧЕВ I 9.08.2012

MentorMate продължава стремителното си разрастване в България

София, 09.08.2012 г. MentorMate България продължава да увеличава офисното си пространство в София. Днес от компанията за специализирани софтуерни разработки обявиха, че наемат и по-голямата част от 6-ия етаж в сградата на бул. Александър Малинов №51. Това се налага поради нарастването на броя на работещите програмисти в компанията.
MentorMate вече заема почти целите 9-ти, 7-ми и 6-ти етажи в едното крило на “Metro City Mall” в ж.к. Младост 3. На всеки от 3-те етажа компанията създава максимални удобства за своите служители, като модерно офис оборудване, зали за отдих и почивка, кухня, голяма тераса и др.
Общият капацитет, на 3-те етажа при нормално функциониране е за около 150 човека. Компанията се развива и във вътрешността на страната, като по-рано тази година откри офиси във Велико Търново и Пловдив, които тепърва ще развива.
“В момента в софийския офис на компанията работят 105 човека, така че плановете ни включват разрастване”, пояснява Веселин Добрев, управител на MentorMate България “Разрастването е продиктувано от придобиването на все повече клиенти в Америка, интензивното развитието на мобилната сфера, в която сме традиционно силни, а от там и увеличението на доходите ни със 141% за последната фискална година”, добавя Веселин Добрев.

За MentorMate:
MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, САЩ. Освен там, локални офиси има в Сан Хосе, София, Велико Търново и Пловдив. Клиенти на MentorMate са едни от най-голeмите и иновативни компании в САЩ (няколко от Fortune 500). В момента в българските офиси работят над 115 софтуерни специалисти, а планът е те да се увеличат с 30-40 до края на годината.

За допълнителна информация:

Николай Любчев
Marketing Manager
MentorMate България
Tel.: +359 (2) 862 26 32
E-mail: nikolay.lyubchev@mentormate.bg 

Leave a Reply