Милен Цветков: Няма да се връщам в БНТ

в. Класа | Иван ВЪРБАНОВ | 2010-03-22

Слух, че Милен Цветков се връща на работа в БНТ се тиражира в национален всекидневник. "Класа" потърси журналиста, който сам сподели какво смята да работи занапред.

Господин Цветков, в медиите се прокрадна информация за вашето завръщане в БНТ. Достоверна ли е тя, или е спекулация?

Не, нямам такива намерения, твърдо и категорично! Благодаря ви, че ме потърсихте, за да изясня публично тази спекулация.

Доволни ли сте от интернет проекта, с който се заехте?

Да, аз наистина съм много удовлетворен от работата си. Въпросът е, че е необходимо да направим този проект така, че да имаме възвръщаемост от него.

За интернет телевизия ли става въпрос?

Не бих нарекъл това, което правим, интернет телевизия. Аз самият не знам как да го определя. Но със сигурност не е телевизия, защото това би означавало излъчване на 24-часова програма.

Имах предвид предимството на интернет телевизията в практиката на други държави – нали там няма намеса на регулатор по отношение на съдържанието и на програмата?

Е, в този смисъл, да, ти се превръщаш в регулатор сам за себе си. Общо взето, ти си определяш времето и това, докъде искаш да стигнеш.
Но вижте, в основната си работа винаги съм се ръководил от принципа да не престъпвам граници.

Съществува ли обаче пълната свобода?

Според мен не съществува. По-скоро можем да говорим за относителна свобода. Никога не съм имал проблем с това.
Твърдя, че цензура има там, където тя е позволена. Аз до този момент не съм позволявал хората, които са ме ръководили по някакъв начин, да ме цензурират. Изяснявал съм от първия миг на работата си това нещо и за мое най-голямо щастие то не се е случвало. Въпросът е, че рано или късно тази моя свобода ми е изигравала лоша шега по някакъв начин.

Рекламодателите разбират ли силата на глобалната мрежа, за да инвестират достатъчно според вас?

Естествено, че не! В условията на криза нивата на рекламата в интернет не са се повишили. Независимо от всичко аз съм щастлив от това, което направих в много кратки срокове, без никаква финансова помощ отникъде. Сега очаквам етапа, в който начинанието ще се превърне в печелившо. Ако обаче това не се случи, ще се наложи да започна да продавам колбаси.

Стр. 15

Leave a Reply