Милен Цветков: Пак съм свободен, не съм получил обезщетение от Нова

в. Show | Еми МАРИЯНСКА | 06.10.2010 

Новината, че Милен Цветков отново слиза от ефир, бързо обиколи медиите. Телевизия EBF свали част от живите си предавания, в това число и сутрешния си блок, в който се изявяваше Цветков. Известният журналист бе поканен на работа там почти веднага след уволнението си от Нова телевизия. За кратко работи в интернет телевизия, спонсорирана от бизнесмена Димитър Пачеджиев – негов близък приятел, който нашумя около заливането с киселина на бизнес дамата Петя Стаевска. Заради по-голямата аудитория обаче Цветков предпочете телевизията и в сутрешния блок на EBF продължи да кани гости като проф. Вучков, както и да прави пиперливи коментари по актуални въпроси на деня.

- Новината, че отново си без предаване, е неприятна, но вярно ли е. че още от самото начало ръководството на EBF са те предупредили, както и всички водещи на живи предавания, че финансовото положение на телевизията не е много добро и може да се очакват подобни неща като сваляне от екран?

- Не искам да се правят каквито и да било обидни коментари по адрес на тази телевизия, защото от EBF бяха абсолютно лоялни – и с възнаграждения, и с всичко. Просто е криза и тя е за всички. Аз пък мога да ти кажа, че в момента и в Нова телевизия имат ограничения колко време могат да говорят по мобилните си телефони.

- Ти самият между другото винаги си бил много лоялен към работодателите си. дори когато те уволняваха и ставаха "бивши". Помня, че запази мълчание и не каза абсолютно нищо и срещу Нова телевизия, когато те свалиха от ..Здравей. България"…

- Бившите работодатели трябва да се уважават. Ял си хляб от тях!… Това че някой си е променил вижданията, схемата и т.н., това си е негово право. Това е все едно на мен някой да ми каже, че не мога да си местя мебелите вкъщи, както си искам!

- А вярно ли е. че наскоро от Нова телевизия са ти платили обезщетение за уволнението?

- Няма такова нещо!

- Ама пишат, че дори си си купил кола – джип…

- Последната си кола я купих преди три години. При това, на изплащане.

- Излиза, че доста от ..новините" по твой адрес са измислица…

- Естествено.

- Все пак не мислиш ли. че за един водещ е лошо, че тъкмо влезе във форма в съответната специфична работна атмосфера, и вземат, че го махнат от екран…

- Не се безпокой, няма да изляза "от форма" до края на живота си!

- Вярно ли е това за приятелката ти Ива – че е бременна? Или са вестникарски измислици…

- Това са "ваши вестникарски измислици".

- Не го приемам лично, но Ива съществува, нали?

- Да, съществува. Ива съществува, имаме и много снимки с Ива… Но връзката е динамична и нищо не може да се каже за самия момент.

- А това, което беше написал във Фейсбук. че си ..свободен", е било закачка между вас двамата, така ли?

- Ами, нещо такова.

Стр. 14

Leave a Reply