Милена Цветанска е новият директор на “Информация” на БНТ

www.vesti.bg | 26.11.2010

Днес се проведе изслушване на предложения от генералния директор Вяра Анкова кандидат за Директор на дирекция "Информация", съобщиха от националната телевизия.
УС на БНТ единодушно избра Милена Цветанска за този пост и подкрепи нейната концепция за развитието на поверения й ресор. В дирекция "Информация" има три основни направления – "Новини", "Спорт" и "Актуални предавания". Главен редактор на заеманата от нея досега длъжност Главна редакция "Новини" ще бъде Добрина Чешмеджиева.
Милена Цветанска e родена на 3 април 1967 г. в София. Завършила е английска гимназия в София и СУ "Климент Охридски" – специалност "Българска филология". Започва професионалното си развитие през 1993г. и досега работи в БНТ. Започва като репортер по здравни и екологични теми. Работи като репортер в Народното събрание и Президентството. Няколко години е редактор, репортер и коментатор в предаването "Панорама". Цветанска е била водещ на "По света и у нас". Заедно с колегата си Даниел Чипев работят за успешното налагане на новините в 18.00 часа като едни от най – гледаните в националния ефир, а по-късно заедно представят централната емисия новини в 20 часа. От началото на 2009 година е Главен редактор на Главна редакция "Новини" в БНТ.

Оригинална публикация

Leave a Reply