Мини на чисто!

Green Graffiti I 17.04.2013

Стартира кампания за безопасност на движението "Мини на чисто!"

Инициативата "Мини на чисто" започва на 22 април и е свързана с безопасността на движението. Цел на организаторите е да привлекат вниманието на участниците в трафика към пешеходните зони. За целта над 50 пътеки в центъра на София ще бъдат основно почистени и маркирани със знаци и послания – "Мини на чисто“.
Инициативата е организирана със съдействието на Столична община, КАТ и Съюза на българските автомобилисти.
"Този тип маркировка се използва на много места по света и ефектът е повишено внимание от страна на пешеходци и водачи на превозни средства" – коментира Любомир Каримански, Изпълнителен директор в Инвестбанк АД, основен спонсор на кампанията. "Подкрепяме инициативата на компанията за зелен маркетинг GreenGraffiti защото, освен конкретно практично значение, има и символично. Методите за почистване и маркиране са изцяло екологични и щадят околната среда. Боите са органични – на млечна основа и изчезват с времето."
"Кампанията ‘Мини на чисто!’ ще има не само практически ефект, но и богат символичен смисъл!“ – сподели управителят на агенция GreenGraffiti, организатор на инициативата.
Идеята е почистването на пътеките да бъде ежегодна пролетна инициатива. Ентусиастите се надяват да привлекат за каузата както бизнес и медийни поддръжници, така и други общини от цяла България. 

Leave a Reply