Може ли магаре да води токшоу по ТВ 7

в. 24 часа | Паола ХЮСЕИН |2010-02-11 

И магаре да сложиш на тв екрана, и то ще стане известно.

Този афоризъм е причина една английска телевизия да има такова шоу – магаре води предаване. А сега и една българска телевизия – ТВ 7, е взела формата и вероятно ще го пусне като вечерно токшоу.
Естествено, магарето не е истинският водещ. Анимираният му образ обаче движи “ръце и крака" досущ като човек, който разговаря с гости в студиото. Това се постига, след като предварително са записани около 80 движения на тялото на водещия.
Глас зад кадър озвучава животното. За това бил поканен Любен Дилов, но изобщо не е ясно дали е приел, след като се включи в шоуто на Би Ти Ви “България търси талант".
Големите промени с ТВ 7 ще се случват през април. Тогава телевизията изобщо няма да е това, което беше. Новини, предавания, сграда, студиа, техника – всичко ще е ново.
“Поканили сме американски лектор, който на 2 пъти ще обучава новинарския ни екип", каза шефката на телевизията Светлана Василева. През 2000 г. тя постъпи по същия начин с репортерите на Би Ти Ви, които тогава стартираха новините, а тя създаваше медията. “Това е най-съществената част за една телевизия. Без новини ще запълваме някоя ниша и нищо повече", казва тя.
ТВ 7 е взела под наем огромна сграда в София, където строи 2 продукционни студиа. Купува и нова техника. “Тази, която наследихме, е от 5 години и я допълваме с последните технологични тенденции. Дори разкриваме нови работни места, тъй като програмата се увеличава", обясни Василева.
Екипът вече прави кастинги за водещи на ново предаване до обяд, което ще напомня по тематика женските програми на Марта Вачкова и Гала.
Най-голямата новина на този етап е, че ТВ 7 вече се излъчва в ефира на почти цялата страна. “Имаме ефирни аналогови честоти в 54 града без Варна", каза Василева. След като подали заявления, Комисията за регулиране на съобщенията им ги отпуснала. Така ТВ 7 се излъчва ефирно в национален мащаб, което според закона е основание след време да бъде задължително качена на цифровите мултиплекси.

Стр. 24

 

Leave a Reply