Мтел с нова идентичност

в. Капитал Daily | 25.09.2012

Промяната е цялостна – от философия до лого 

От днес Мтел е с ново лого и изцяло променена визия. Новият бранд на Мтел съдържа и представя вътрешната промяна – във философията и ценностите на компанията и в променения й фокус. Новият образ на Мтел се появява, за да покаже вече заложената стратегия за позициониране като компания, близка до клиента, която му предоставя цялостни телеком решения. Във фокуса е клиентът като личност.
Със своя нов бранд компанията казва: "Повече за теб". А това означава повече възможности за общуване, повече услуги, повече прозрачност, повече гъвкавост, повече внимание и грижа за всеки един от клиентите. В слогана са закодирани трите ценности, които екипът на Мтел е приел да следва: без усилия, лично отношение, лидерство.
"Новата ни визия разкрива промяната ни в дълбочина – във философията и културата на Мтел", казва главният изпълнителен директор Андреас Майерхофер. "Нашата цел е все повече да ни възприемат като lifestyle provider, като партньор, който улеснява живота ви, и който открива за вас безкрайни възможности във всеки момент от ежедневието ви."
Новото лого и новите визуални елементи носят усещането за движение и идват със заявка да се развиват в следващите години. Логото е образувано от символ, който представлява знаковата за Мтел буква "М", стилизирана във формата за безкрайност, и текстова част "tel". Символът "М" е изпълнен в богата цветова палитра, която обаче, остава в гамата на запазеното за компанията червено. Така в новото и различно лого все пак е заключена и приемственост с предишния знак на компанията.
Историята в новото лого тръгва от етимологията на буквата "М". В много от древните култури "М" изобразява "вода", буквата се свързва с течност, а нейната символика се свързва със знака за безкрайност. Звуковият подпис на бранда пък е решен в основен акорд C Major, който наподобява вълна и също носи усещането за безкрайно движение.
Новият бранд е вплетен и в дизайна на магазините. Мтел започва новата си ера с 60 изцяло обновени магазина, като постепенно всичките 180 магазини на компанията ще бъдат преустроени. Новият им дизайн също поставя клиента в центъра и му помага да се ориентира много по-лесно в морето от телеком предложения и възможности.
ПОДВОДНИ КАДРИ НА ФОНА НА МУЗИКАТА НА ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA В КАМПАНИЯТА ЗА НОВИЯ ИМИДЖ НА МТЕЛ
Миговете, когато оставаме насаме, обърнати към себе си, когато мечатем, влюбваме се и променяме живота си – онези малки моменти на важни стъпки в живота на всеки човек, са запечатани от обектива, заснел кампанията за новата корпоративна идентичност на Мтел.
В нея е проследен животът на човека в най-емоционалните му етапи, за да бъде пресъздадена философията на новия Мтел бранд, която се занимава с индивидуалните предпочитания за общуване и със специфичните потребности на всеки. На тези търсения компанията отговаря с "Повече за теб". Мтел е тук, за да ти осигури време и възможности за важните неща в живота – близки хора, почивка с приятели, спокойствие.
Емоциите в точно такива моменти улавят камерите на екипа, заснел телевизионната реклама за новия имидж на компанията. Идеята за клипа е на агенцията, с която Мтел работи – "Demner, Merlicek & Bergmann". Рекламата е заснета от продуцентска компания "Камера" на различни места край София и Черно море. Режисьор е Драгомир Шолев, оператор – Ненад Бороевич. По време на снимките и двамата се гмуркат в морето, за да заснемат подводните кадри.
За музикален фон на клипа Мтел избира песен на английската рок група Electric Light Orchestra. Песента е "Mr. Blue Sky" и е включена в албума "Out of the Blue" от 1977 година. Тя разказва за радостта от един слънчев и безоблачен ден, за малките неща, които ни правят щастливи. "Mr. Blue Sky" носи бунтарския, пълен с динамика и очакване, леко наивен и романтичен дух на 70-те години. Музиката и текстът на песента създават усещане за безкрайност и се превръщат в ключ към основното послание на новата корпоративна идентичност.
Мтел дава обещание да е по-близо до хората и да отговаря на техните индивидуални потребности – обещание, за чието доказване компанията ще продължава да работи и в бъдеще. "Повече за теб" носи основната идея на бранда и се превръща в новия слоган на компанията.
ПРОМЯНАТА НЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС
Новата корпоративна идентичност на Мтел е не само обещание, което оттук нататък ще бъде доказвано пред клиентите всеки ден, но и резултат от промяна, за която служителите на компанията активно работят през последната година.
През този период Мобилтел съсредоточи усилия върху обслужването, за да го подобри и отговори на очакванията на клиентите.
Компанията е първата и единствена до момента у нас, която отговаря в рамките на 24 часа на получените по електронен път искания или въпроси на клиенти. Срокът за отговор на запитвания и оплаквания, получени през всички възможни канали за обратна връзка, е драстично съкратен на 7 дни. Клиентите на Мтел разполагат с възможно най-широката гама от канали за обратна връзка – център за обслужване на клиенти *88; имейл или on-line секцията "Въпроси и отговори" на сайта на компанията; чат със сътрудник обслужване на клиенти в социалната мрежа Фейсбук. Електронен регистър осигурява възможност за подаване на искане, предложение или оплакване във всеки магазин на телекома.
Мобилтел отвори и свой онлайн магазин на адрес http:// eshop.mtel.bg/, където клиентите могат да пазаруват удобно и лесно устройства на изплащане, което им спестява една месечна такса. Всички, пазаруващи в брой, получават 5% намаление от цената на купеното устройство. е-Магазинът подарява на всеки нов клиент USB флашка с 4GB памет. Доставката е безплатна, а всички въпроси получават отговори в чат със служител на компанията.
В отговор на клиентските очаквания Мобилтел опрости фактурите. Сега те са с нов дизайн и по-удобни за четене. Достатъчен е един бърз поглед, за да може клиентът да се ориентира в информацията за ползваните от него услуги, такси и отстъпки. Цялото съдържание е организирано така, че да бъде максимално разбираемо и да пести времето на клиента.
Освен подобряване на обслужването, през последната година компанията работи интензивно и върху подобряване на постиженията в техническта област, което позволи на Мтел да запази високото качество на предлаганите услуги. Телекомът е с най-голямо 3G покритие по територия – 89.50 процента, по данни на Комисията за регулиране на съобщенията.
В документа е посочено също, че за едногодишен период Мобилтел има най-голям ръст на 3G покритието по територия сред телекомите. Вече в цялата страната 3G мрежата на Мтел поддържа скорост за мобилен интернет до 21 Mbps, а градовете с налична скорост до 42 Mbps достигнаха 19. Компанията има социален подход при прилагането на инвестиционната си програма – инвестиции в инфраструктура в по-малките населени места, а не само в централните градове на страната, откъдето идва побърза и по-голяма възвръщаемост. Мтел си сътрудничи с общините за разширяване на броудбанд покритието и в най-отдалечените райони на България.
Мтел е телекомът, който предлага разговори с кристално качество в своята мрежа. След като през миналата година компанията осигури в местата с 3G покритие HD (high definition) звук при разговор, вече и 2G мрежата на телекома поддържа новата технология. Тя позволява на клиентите да провеждат телефонен разговор без никакви смущения в сигнала и да чуват кристално ясно всяка дума, дори ако се намират в шумна среда.
Постиженията на Мтел бяха доказани и от получените от телекома сертификати за съответствие с изискванията на международни ISO стандарти. За първи път в България на Мтел е предоставен сертификатът за цялостен телеком доставчик – ISO /IEC 20000-1:2011 – "Системи за управление на информационни услуги". Той е приложим за предоставянето на интегрирани телекомуникационни решения на бизнес клиенти – фиксирана гласова услуга, мобилна гласова услуга, достъп до интернет, пренос и предаване на данни, предоставяне на преносна среда.
Вторият сертификат – ISO/IEC 27001:20 05 – "Система за управление на сигурността на информацията", гарантира, че Мобилтел осигурява адекватен контрол по отношение на конфиденциалността, целостта и наличността на информацията. На практика това означава, че телекомът осигурява защита на информацията на своите бизнес клиенти, служители и партньори, както и че защитава нуждите на обществото като цяло.
Получените сертификати гарантират, че компанията отговаря на изискванията и добрите практики в областта на предоставянето на ИТ услуги и информационна сигурност, както и че е в съответствие с нормативните и договорните изисквания.

Стр. 3 

2 Responses to “Мтел с нова идентичност”

  1. Емил Says:

    Надявам се наистина клиента да е в центъра на всичко това.

  2. Чочо Says:

    Наистина в центъра трябва да бъдат поставени нуждите на клиента.

Leave a Reply