На пазара е първата книга на M3 College, в съвместна продукция със Сиела

www.prkernel.com | 2009-12-18

PR_02_Cover18 декември 2009 г., София. На пазара е българският превод на световния PR бестселър “PR 2.0” с автор Диърдри Брекенридж. Книгата е посветена на социалните мрежи и начинa, по който те ежедневно и категорично налагат новите правила в световния PR.
„PR 2.0 означава страхотен PR”, смело заявява Брекенридж. Този PR обаче далеч не е даденост. Пазарът вече има нови правила, които всеки професионалист по Public Relations трябва да усвои до върховна степен, за да може да продължи да съществува. „PR 2.0 ще накара хората от връзките с обществеността да практикуват страхотен PR”, убеден е авторът. Така естественият подбор ще остави в реалния бизнес само най-гъвкавите, креативните и можещите и „PR ще се върне към Златния си век”, категорична е тя на финала на книгата. Професионалистите ще могат да работят без усложнения, без формалности – само и единствено с ясен и концентриран фокус върху стратегията си.
Официалното представяне на българското издание на „PR 2.0” се състоя снощи на редовната среща на първия български PR клуб PR Thursday. Главният редактор на издателство Сиела Наталия Петрова, заедно с автора на превода на “PR 2.0” oт английски език Иван Диков, споделиха с гостите подробности около разждането на идеята и етапите по реализацията на проекта. Специалният гост на събитието – музикантът и редовен потребител на социалните мрежи Стоян Михалев внесе допълнителен колорит, разказвайки свои лични истории, свързани с живота в социалните мрежи.
Диърдри Брекенридж е президент и директор по комуникации в PFS Marketwyse, агенция за маркетингова комуникация в Ню Джърси. Тя е ръководител на творчески екип от PR и маркетингови мениджъри, изготвящ стратегии за повишаване на осведомеността за марките на техните клиенти чрез креативни и стратегически PR кампании. Съветник е на висши служители в компании, включително IncentOne, JVC, Michael C. Fina, Quality Technology Services и RCN Metro Optical Networks. Брекенридж е автор на две книги за бизнес на Financial Times/Prentice Hall: “Новият набор от инструменти за PR” и „Кибербрандиране: изграждането на марката в дигиталната икономика”.

Оригинална публикация

Leave a Reply