На пазара вече е шести брой на сп. Business Lady

BGBusiness Ltd. I 6.12.2011

Скъпи читатели,

На пазара вече е шести брой на сп. Business Lady – все по-интересно, вълнуващо и полезно. Успешните дами са такива, защото са правилно информирани, а оттам и силно мотивирани да градят още повече. Ето защо нашата цел е да Ви запознаем с най-успешните дами у нас, да Ви разкажем как са натрупали своя богат опит в една или в друга сфера и най-важното: да Ви подкрепим във Вашия път към успеха, защото ние не се съмняваме в него!
А сега по същество – в настоящото издание разговаряме с уникални дами от света на бизнеса и дипломацията. Тях ги обединява едно основно нещо – това, че са тръгнали от първото стъпало, изкачили са по-голямата част от стъпалата, и въпреки това продължават да се изкачват по стълбата на личния и професионалния успех. От Евгения Стоичкова, например, научаваме как една компания като Coca-Cola успява да се задържи на върха вече 125 години. Миглена Куртева – основател и управител на Оптима, която е лице на настоящото ни издание ни убеждава, че с много труд, оптимизъм и добър екип човек може да надскочи собствените си мечти. Ирина Динева (управител и съдружник в Холдинг Загора) – изключително ерудирана дама ни разказа своята история на успеха в един типично мъжки сектор, какъвто е строителното инженерство. Трудно ли се управлява МОЛ у нас научаваме от Ирена Тенева – управител на Сердика Център София. Надя Божкова, търговски директор на София Франс Ауто сподели, че освен интелигентен, компетентен и страшно работлив, един мениджър трябва да може и да рискува. От Елза Маркова, изпълнителен директор на Белла България научаваме най-важните съставки от рецептата на успешния бизнес с хранителни продукти. Юлия Берберян, майката на сестрите Малееви ни разкрива как се отглеждат шампиони – в спорта и в живота.
Да не забравяме и нашата класация – запазената марка на сп. Business Lady, която в този брой ни показва Топ 12 на най-известните дами в политиката у нас за последните 20 години (според проучване на Институт за социални изследвания и маркетинг МБМД).
В специално интервю за нашето издание с посланика на Р Косово г-жа Ариана Жерка Ходжа научаваме каква е мисията на посланика въобще, пред какви трудности е изправен и какво е мястото на жената в дипломатическия свят днес. Г-жа Ренета Инджова – първата и единствена засега жена министър-председател на България, споделя защо жените са по-добрата половина на света, как една дама оцелява в голямата политика и откъде идва прякорът й „Желязната лейди”. Блиц интервюто с Даниела Петкова и Лютви Местан ни разкрива женската и мъжката гледна точка по отношение на нарастващата роля на дамите в политиката и най-важното качество на добрия политик.
От нашите правни страници ще проследите втората част на Правата на потребителите, както и какво е състоянието на енергийната ефективност у нас.
Защо интернетът става все по-привлекателен комуникационен канал споделя Дора Василева, председател на Българска Уеб Асоцияция. От Кристина Климентова (Майкрософт България) научаваме какво я мотивира в работата и как се справя в мъжкия свят на технологиите. Известната дизайнерка Жени Живкова ни представя модните тенденции за настоящия зимен сезон, а оперната прима Христина Ангелакова ни пренася в света на истинската музика. Ще надникнем и ще се запознаем с идеите и целите на ротариантството и ролята на жените в тази доброволческа, хуманитарна, неправителствена организация. А от рубриката Деловият мъж за деловата жена ще разберем защо жените са по-интуитивни, по-емоционални и по-склонни да мислят цялостно.
Заедно с Вас ще превземем Манхатън, ще се потопим в света на амазонките, ще пазаруваме, ще организираме сватбени тържества, ще ходим на театър и изложба, ще релаксираме с Аюрведа, ще открием мястото на жените в социалните мрежи. Освен това ще Ви разкрием предизвикателствата на денталната медицина днес, ще Ви разкажем за Celebrity marketing или как „продават” звездите, ще узнаем що е то саморегулация и има ли я у нас…

Успяхме ли да запалим потребността Ви да знаете, да научите, да можете?! 

Leave a Reply