На работна закуска ще бъдат обсъдени законът за храните и качеството на All inclusive офертите в България

Интер Експо Център  I 29.10.2013

„Закон за храните – възможности и законови рамки“ и „Качеството на храните в All inclusive офертите“ ще бъдат двете основни теми на дискусията, която ще се проведе на 30 ноември в София.

За втора поредна година се организира дискусия тип „Работна закуска“, която анонсира започващите международни специализирани изложби на хранително-вкусовата индустрия и ХоРека сектора. Интер Експо Център – София, е дългогодишен организатор на бизнес форумите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и Дринк и СИХРЕ и е постоянен партньор на браншовите асоциации. Във връзка с провеждането на предстоящите издания на изложбите (6 – 9 ноември 2013 г.), посветени на хранително-вкусовата индустрия и ХоРеКа сектора, както и ръководени от мисията да бъдат полезни на бизнеса, организаторите ще срещнат представители на браншовите организации, изпълнителната власт и медиите.

„Закон за храните – възможности и законови рамки“ и „Качеството на храните в All inclusive офертите“ ще бъдат двете основни теми на дискусията, която ще се проведе на 30 ноември в София. Сред участниците ще бъдат г-н Георги Георгиев – Председател на Националната Асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия, д-р Светла Чамова – Изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите в България, д-р Асен Желязков – Изпълнителен директор на Асоциацията на млекопреработвателите в България, г-жа Диляна Славова – Председател на Националната асоциация на млекопреработвателите, и г-жа Марияна Кукушева – Председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

От страна на изпълнителната власт ще вземат участие проф. Пламен Моллов – Изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, и г-н Иван Желязков, юрист, член на комисията „Регулиране на туристическата дейност“ към Дирекция „Туристическа политика“ на Министерството на икономиката и енергетиката на Република България. Очаква се представител и на Министерството на земеделието и храните на Република България.

В международните специализирани форуми от 6 до 9 ноември 2013 г. в Интер Експо Център – София, участие ще вземат близо 300 български и чуждестранни компании – директни изложители. Две от изложбите имат юбилей – 20 години МЕСОМАНИЯ под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК – единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство. Освен традиционни български изложители с позиции на пазара, участват и чуждестранни компании от Франция, Полша, Испания, Турция, Гърция, Южна Корея и др. Тази година колективно участие имат фирми от Италия, Унгария и Холандия. Представят се Посолствата на Аржентина, на Южна Африка и на Румъния.

За успешни бизнес контакти съдействат и Отделът за промоция на търговията и инвестициите на Посолството на Република Полша, двустранната Румъно-българска търговска камара и Гръцката асоциация на производителите на зехтин. Организирани са ползотворни бизнес срещи и търговски посещения от Македония и Япония.
Следвайки тенденциите на световните изложения за хотелско и ресторантско оборудване, СИХРЕ става трибуна на най-престижния конкурс на професионалните готвачи – Bocuse d’Or.
В първите два дни от събитието ще се проведат националните квалификации за Bocuse d’Or Европа, организирани от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Българският представител, който ще бъде излъчен, ще вземе участие в престижния конкурс на най-добрите готвачи в света.

На предстоящата работна закуска ще бъдат обсъдени важни акценти и потърсени нови решения за хранително-вкусовата индустрия и ХоРека сектора в България.

Leave a Reply