Началото на нова ера за водещата испанска хотелска компания

PR Agency Anettevents I 7.06.2011

Компанията Sol Meliá променя корпоративното си име, за да спечели бъдещето и да се конкурира с най-големите международни вериги

Палма де Майорка, 3 юни, 2011. Sol Meliá, водещата испанска хотелска верига, промени името си на Meliá Hotels International: ново корпоративно име, което да бележи старта на ново бъдеще за компанията, която след икономическата криза е дори по-силна от преди и сега се впуска в пътешествие да постигне безпрецедентна глобализация, наравно с най-мощните мултинационални хотелски компании.
Въпреки кризата, хотелската компания, която е представена и у нас със своите 5 хотела в Несебър, Обзор и Златни Пясъци, всяка година бележи ръст, като очакванията за настоящия туристически сезон са за 10-15% ръст на туристите в хотелите на Meliá Hotels International по българското Черноморие.
Габриел Ескарер, Главен изпълнителен директор на компанията, разкри новото корпоративно име в петък на мадридската фондова борса Palacio de la Bolsa de Madrid, отваряйки за първи път търговията на акциите на новата Meliá Hotels International.
На събитието, което събра инвеститори, заинтересовани лица и медии, висшето ръководство на компанията разкри ключа на адаптационния процес на компанията към новата международна сцена. След успешното справяне с икономическата криза, хотелската компания дефинира нов Стратегически План за периода 2012-2014 с ясен фокус върху глобализация, развитие на капацитета за управление на хотелите и нейното устойчиво позициониране.
За да развие новия Стратегически План, компанията е адаптирала и вътрешната си структура, увеличавайки стратегическите области и създавайки две нови бизнес области: Тихоокеанска Азия и недвижимо имущество, които съответно ще доведат до растеж в региона и максимизиране на възвръщаемостта на активите на компанията.
Този нов етап е придружен и от обновяване на мисията, културата и ценностите на компанията, които са вече дефинирани като Призвание за обслужване, Превъзходство, Иновативност, Близост и Съгласуваност – всички те трябва да се превърнат в основни атрибути на новата Meliá Hotels International.
Изпълнителният маркетинг вицепрезидент на компанията Луис дел Олмо и Маркетинговият директор на консултантската фирма Future Brand Игнасио Линарес обясниха процеса зад дефинирането на новото име. Подбран е най-интернационалният и разпознаваем бранд на компанията – Meliá Hotels & Resorts – към който са добавени думите „Hotels International”, за да се подчертае разнообразието на бизнеса и брандовете, както и интернационалната й природа.

Повече за MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL:
Meliá Hotels International е основана през 1956 г. в Палма де Майорка (Испания) и е една от най-големите курортни хотелски вериги в света, както и водеща испанска хотелска верига. Понастоящем включва повече от 350 хотела с 87 000 стаи в 35 страни на 4 континента със своите брандове: Gran Meliá, Meliá, ME, Innside, Tryp by Wyndham, Sol и Paradisus. Портфолиото от нейните продукти и услуги е допълнено от Meliá Club – единственият ваканционен клуб, управляван от испанска компания. На Българското Черноморско крайбрежие веригата управлява 5 хотела – "Мелиа Гранд Ермитаж" в к.к. „Златни пясъци”, „Сол Луна Бей Ризорт” в Обзор, "Сол Несебър Бей", "Сол Несебър Маре" и „Сол Несебър Палас” в Несебър. Общият им капацитет е над 2000 стаи, което се равнява на повече от 35% от капацитета на международните хотелски вериги по българското Черноморие.
През 2011г. семейната компания, основана от Габриел Ескарер Хулиа, която оперира под името „Sol Meliá” десетилетия, започва нов етап от развитието си под брандовото име, представящо нейното настояще и бъдеще: Meliá Hotels International.

Leave a Reply