Национален великденски спортен празник събра в София 400 деца, лишени от родителски грижи

Комуникационна агенция PRoWay I 21.04.2011

Комплексен победител в спортните надпревари е ДДЛРГ „Олга Скобелева“, гр. Пловдив. Коледен турнир ще награди 10-те най-добри деца-спортисти в неравностойно положение за 2011 година.

400 малки спортисти от 35 дома за деца, лишени от родителски грижи, от цяла България се състезаваха днес в зала „Фестивална“ в София в пет спорта: лека атлетика, футбол на малки врати, баскетбол, бадминтон и тенис на маса. Паралелно се проведе и старт на Националната ученическа регата по гребен ергометър. Децата дадоха всичко от себе си, за да спечелят, подкрепяни активно от своите съученици и преподаватели. Събитието се организира от Българска спортна федерация за деца лишени от родителска грижа с подкрепата на ОББ.

Медалите и предметните награди на победителите в състезанията бяха връчени от футболната легенда Димитър Пенев, от Владимир Зографски, световен шампион по ски скок за младежи за сезон 2010/2011, от Белчо Горанов, генерален секретар на Българския олимпийски комитет, както и от представители на министерства и държавни агенции. Комплексен победител с най-много спечелени медали и призови места бе ДДЛРГ „Олга Скобелева“ – Пловдив.

Класиране:

МОМЧЕТА

4 -5 клас

1. Марин Николов – СУПЦ – с.Бата
2. Александър Атанасов
3. Тодор Тибо

6 – 8 клас

1. Цветелин Сребри, ДДЛРГ „Рада Киркович” – Пловдив
2. Цветан Димитров, ДДЛРГ „Люба Тенева” – Берковица
3. Даниел Томов

9 – 12 клас

1. Любомир Билянов
2. Емрах Ибрямов, ДДЛРГ „Мария Луиза” – Пловдив
3. Александър Факлиев, ДДЛРГ „Олга Скобелева” – Пловдив

МОМИЧЕТА

5 – 7 клас

1. Патрисия Найденова
2. Милка Борисова
3. Камелия Миткова

8 – 10 клас

1. Вяра Ангелова, ДДЛРГ „Рада Киркович” – Пловдив
2. Джемиле Бабачка, ДДЛРГ „Асен Златаров” – Якоруда
3. Фатиме Старкова, ДДЛРГ „Асен Златаров” – Якоруда

За първа година Българската спортна федерация за деца лишени от родителска грижа с основната подкрепа на ОББ ще награди 10-те най-добри участници за 2011 година в организираните от Федерацията спортни събития. Националният великденски спортен празник бе първото състезание, което носи точки за Наградите. Предстоят пет зонални турнира, които ще стартират в Габрово на 29 април, и ще продължат в Русе, Стара Загора, Благоевград и София, победителите от които ще участват в надпреварата. Последното от планираните събития е Коледния турнир за деца в неравностойно положение, по време на който ще се проведе и награждаването на 10 най-добри деца-спортисти.

Людмил Каравасилев
Мениджър „PR и спонсорство”
ОББ

Leave a Reply