Над 50 души взеха участие в PR Thursday в Шумен

topnovini.bg I 8.02.2013

Над 50 души – ученици, студенти и преподаватели участваха вчера в PR Thursday (ПР четвъртък) в Шумен.

Организатор на PR Thursday е M3 College, професионален учебен център по PR, маркетинг и бизнес комуникации, а модератор на дискусията бе Милена Стратиева, мениджър „Образование“ в колежа.

Инициативата е по проекта „Шумен – живият град“ в подкрепа на кандидатурата на Шумен за Европейска столица на културата през 2019 г.

Основна тема на срещата бе „Трябва ли да пишем на кирилица в интернет и особено в социалните мрежи?“. Това съобщават организаторите на събитието в Шумен.

На срещата е обсъдено бъдещето на Кирилицата при общуването в интернет пространството, както и това, че младежите днес масово използват Латиницата за комуникация в социалните мрежи.

Основният лектор на срещата Жюстин Томас защити тезата, че зародилата се субкултура сред младите е ценна по свой начин и развива творческото им мислене.

Според присъстващите учители използването на Латиница в интернет общуването не пречи на младите, а лошият правопис на български е плод на неграмотност и недостатъчна подготовка.

В дискусията се включи и омбудсмана на Шумен Иван Капралов, който защити тезата, че Кирилицата няма да загуби своето място в културното пространство на младите българи. Тази позиция защити и Стоян Стоянов, PR директор и собственик на комуникационна агенция ProWay, че използването на латински букви е удобен начин за прикриване на неграмотното писане.

Според организаторите темата е от голяма важност за

Гостите на дискусията участват днес в уъркшопа днес, организиран за ученици от хуманитарната гимназия, профил „Журналистика“, информират още организаторите на дискусията.

Оригинална публикация 

Leave a Reply