Над 60 новаторски предложения в Центъра за иновации на М-Тел само за три месеца

Мобилтел I 30.08.2012

Над 60 новаторски предложения в Центъра за иновации на М-Тел само за три месеца

Устройство, което ни помага да се движим сигурно по пътищата, услуга за онлайн управление на дома и продукт, приложим в телемедицината, се тестват в момента в Центъра за иновации на М-Тел.

Само за три месеца от създаването му екипът на центъра прие повече от 60 предложения за новаторски идеи, които кандидатстват за реализация. По-голямата част от получените предложения са в сферата на мобилните приложения, мобилните разплащания и транспорта.

В края на май тази година Мобилтел обяви, че ще търси "българския Бил Гейтс” и ще подпомага реализацията на добрите технологични идеи. Всеки може да изпрати описание на своето новаторско предложение на idea@mobiltel.bg

Мобилтел прави техническа и бизнес оценка на предложението, свързва се с автора на идеята, след което следва изработване на прототип и тест в т.нар. Тест зона на М-Тел. Тя обединява над 1000 доброволци, които искат да пробват продуктите и услугите, преди да придобият търговски вид.

Към момента на http://testzone.mtel.bg/ тестерите оценяват предимствата на три от постъпилите повече от 60 предложения. Ако някой прототип бъде харесан, той ще бъде превърнат в реален търговски продукт. Компанията ще инвестира в него или ще съдейства да бъде реализиран от друга компания-партньор на телекома.

Публични комуникации
Мобилтел ЕАД
0882201 202
http://www.mtel.bg

http://www.facebook.com/MobiltelBG 

Leave a Reply