Най-добрата печатна реклама от света в последната година – I

www.manager.bg I 02.07.2014 г.

 

 

Рекламата остава най-мощното средство за убеждаване на масите. За някои тя е манипулация, за други – изкуство. Нейните най-творчески проявления, идейни послания и изображения търсят и намират признание всяка година на традиционния международен фестивал на креативността в Кан. Преди седмица в него бяха отличени най-добрите рекламни кампании между юни 2013 и май 2014 г.
Предлагаме да ги видите в три поредни части. Както казва самият Дейвид Огилви: „Каквото казваш в рекламата е по-важно от това, как го казваш“.
 

Тази и следващите четири визии са част от кампания на британската верига луксозни магазини Harvey Nichols.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Визиите представят концепция за абсурдно евтини, семпли подаръци, които купувачите да подарят на семейството и приятелите си за Коледа през 2013 г., за да спестят пари, с които да тържествува егоизмът им и те да си купят нещо хубаво за себе си. Посланието за егоизма, естествено е иронично. 

 

 

 

 

 

 

 

Кампанията е дело на adam&eveDDB Лондон, която бе обявена за агенция на годината в Кан. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Клиентът тук е Shanghai General Motors / Buick. Хората, които ще видите в тази печатна реклама, са пострадали заради водачи на пътя, пренебрегнали същите знаци, които жертвите държат.

 

 

 

 

 

 

Агенция: Lowe, Шанхай. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Клиентът тук е Bayer, Бразилия, а рекламираният продукт: Cafiaspirin. Всеки в тези две реклами има главоболие. Чрез цветове акцентът е поставен върху определени хора, които имат нужда от силно хапче за глава.
 

 

 
 
 

 

Агенция: AlmapBBDO, Сао Пауло. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази кампания е изработена за Procter & Gamble, а рекламираният продукт са батериите Duracell. Това са обемисти послания от разказвачи, изтезавани от определени електронни устройства, чиито батерии биха предпочели просто да спрат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Агенция: Grey Worldwide, Мумбай. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е реклама на Harley Davidson. По време на Втората световна война чешките мотоциклетисти разглобявали моторите си и криели частите сред покъщнината си, за да не бъдат конфискувани и използвани от нацистите. Тези разчленени мотоциклети станали символ на надеждата, че някой ден мирът ще се възцари. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Агенция: Y&R, Прага. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оригинална публикация

Leave a Reply