Не по правилата

 сп. Max | Мариян СТАНКОВ – Мон Дьо | 2009-12-03 

Юлиана ДончеваАКО НЯКОЙ ТАЗИ ГОДИНА Е ОТКРИЛ ИЗВОРА НА ЩАСТИЕТО, ТОВА СЪС СИГУРНОСТ Е ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА. НА 44, БИВШИЯТ ДЕПУТАТ И ТВ ВОДЕЩА ЗАПОЧВА НА ЧИСТО. С НОВ МЪЖ, РАЗБИРА СЕ. ПО-МЛАД ИЗВЕСТЕН И ШАМПИОН ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА…

Тя е от жените, за които имате чувството, че никога няма да се променят. Поне физически На пръв поглед тази смугла красавица със секси тяло и екзотично лице не изглежда прескочила 40-те Ако идеята й е била да победи годините, природата и няколко известни хубавици тя го е постигнала Поне така я видяхме за последно – на червения килим. Датата е 10 октомври 2009г., а до нея стои Станислав Недков – Стъки европейският ни шампион по жиу-жицу. Двамата се държат за ръце. фотографите са толкова шокирани от сензационната гледка, че буквално забравят да снимат В този момент дори без дума Юлияна потвърждава официално слуховете за раздялата със съпруга си Горан На другата сутрин историята е върху първите страници на таблоидите А те не й спестяват нищо, когато разбират, че Станислав е с 16 години по-млад от нея Пред МАХ бившият депутат се държи със самочувствието на жена, за която връзката с млад мъж не е престъпление Изглежда, че за 6 месеца добре е преценила момчето до себе си: „Това, което знам със сигурност, е, че Станислав никога няма да ме предаде." Категоричен отговор на човек който Знае как да пази репутацията си През годините жълтите вестници вкараха името й влеглата на много и известни мъже – Николай Гигов, Емил Кошлуков, Соломон Паси но всичко остана само в сферата на недомлъвките За разлика от „опасната" й връзка със Станислав МАХ убеди горещата двойка на сезона да се впусне в нещо, което не е правила досега да позира за фотосесия. За първи път Заедно.

Вие сте привлекателна жена. Как красотата повлия на живота ви?

Тя винаги има отношение към това, което се случва в живота на една жена. В определени случаи помага, в други не е предимство. При мен специално външният вид беше проблем само когато бях в парламента. Защото през 2001-ва към жените се подхождаше малко по-несериозно. Докато в телевизията това е било винаги голямо предимство. Вече сте на 44, боите ли се от старостта?
Не познавам истерията, свързана с годините. Опитвам се по-философски да гледам на възрастта. Неизбежно е, но вижте как красиво остаря София Лорен.

А сега, Юлияна, отговорете ми директно на един класически въпрос:
Вярно ли е, че младият любовник се отразява добре на външния вид?

Надявам се да е така.

Ако съдя по това, което виждам пред себе си, наистина ефектът е благотворен?

Това не е било самоцел. Точно обратното – винаги съм била от жените, които не са одобрявали разлика в годините, в която жената е по-голяма. От психологическа гледна точка това ми се отрази много добре. Тази година може би беше най-тежката в целия ми живот.

Защо?

Случиха се доста неприятни неща -проблеми със здравето на близки хора, финансови загуби, кражби, неуспех на изборите.. Малко ли е?

А какво мислите за опасните връзки?

Че възрастта не е проблем в отношенията. По-скоро намирането на правилния човек може да се окаже препъникамък в една връзка. Опасна става връзката, когато има компромиси. Понякога хората си казват: „Този човек е добър, въпреки че не аресва толкова, но ще си живея спокойно с него."

Как се запознахте със Станислав?

Инициативата определено беше негова На моя рожден ден получих букет от червени рози и послание, което остава тайна между нас двамата. Много интересно. Впечатли ме с това, което беше написал. Станислав като спортист иска много бързо да вижда резултатите. До този момент не бях срещала такъв човек-толкова амбициран и последователен в действията си. Оказа се, че не е само в спорта, а и в живота…

Да, вие сте били цел?

Да кажем, че съм жената, която той харесвал от екрана

Според таблоидите обаче версията е друга – запознал ви е бившият ви съпруг?

Това не е вярно. Те все още не се познават

С какво ви спечели Станислав?

Той е изненадващ Винаги съм нащрек какво да очаквам от него, като приятни изненади, слава Богу. Станислав предприе няколко стратегически хода, които буквално ме извадиха от равновесие във важни моменти. Посочете ми пример? Човек винаги когато губи след избори, за дълго запазва в себе си едно неприятно усещане от липсата на победа. Той намери начин да ме мобилизира и да ми покаже, че в живота има други цели.

За какво си говорите с него?

За неговата работа например, говорим си за благотворителност Той е много отворен към тази идея и според него, когато човек успява трябва да сподели част от успеха си с другите Говорим си дори за политика Оказва се, че той следи новините и чете политически анализи повече от мен В един момент си казах "Един политик не е ли достатъчен за една къща?"

Искате да кажете, че има интереси към политиката?

Той самият не признава но виждам, че има възможности в тази насока. Важно е един политик да бъде приет добре от хората, а когато сме във Велико Търново, гледам как съгражданите му се отнасят с уважение към него.

Не се ли притеснявате, че всички говорят: „Какво прави принцеса с лошо момче?"

Оказа се, че той е лош само на ринга и цялата тази енергия и агресивност от състезанията липсват в реалния живот.

Дисциплиниран ли е?

Малък ужас е да си до него, когато наближава състезание. Всичко е изчислено до последната секунда. Час на лягане, двуразови, понякога триразови тренировки. Заведенията са забранена дума. В началото подходих доста предубедено към този спорт – мислех, че по-силният физически побеждава, а се оказа, че всичко е въпрос на тактика и голяма дисциплина.

Разликата в годините притеснява ли ви?

Вече не.

Кажете кои са най-хубавите страни на това една жена да има млад мъж до себе си?

Може би това, че някак си виждаш бъдещето по нов и различен начин. Това ме мобилизира страшно много. Дори не си помислям да кажа уморена съм, защото веднага ще призная, че по някакъв начин остарявам. Но дори и за това вече не се притеснявам. Той добър ли е в леглото? Чувствам се добре с него навсякъде. Ако трябва да го сравнявате с всички мъже, които сте имали, той на кое място ще попадне? Не бих правила подобни класации. Кое е най-силното му качество? Знам, че никога няма да ме предаде. По-скоро вярвам на него, отколкото на себе си.

Кога нещата във вашия брак се объркаха?

С бившия ми съпруг съм живяла 20 години, но в един момент нещо се изгуби. Мислила съм, че е нормално и че с компромис мога да изкарам остатъка от живота си по този начин. Примирявайки се. Това обаче бе така, докато не срещнах Станислав.

Бяхте ли щастлива в този брак?

Имали сме много щастливи моменти. Не мога да го отрека.

Как бяха намесени родителите на бившия ви съпруг Горан в историята с развода?

Таблоидите се чудят откъде да изкарат нещо по-пикантно. Те са изключително добри хора и ако ми е било много тежко, когато съм вземала решението да се разделя с Горан, е било заради тях Това са много достойни хора

Кога решихте да кажете на съпруга си за връзката си със Станислав?

Много скоро след началото. Той разбра лично от мен, а не от други хора. Сега се говори, че вече сте готова да минете под венчилото още веднъж. Каква е истината? Това е сериозна стъпка, която внимателно трябва да се обмисли. Не бих направила всички тези големи промени, ако нямахме намерения за общо бъдеще.

Колко важни са парите за вас?

Елементарно е човек да каже, че не обръща внимание на парите. За мен са важни в такава степен да ми осигурят достойнство, тяхната липса да не ме принуждава да правя компромиси И за това днес имам собствен бизнес

А колко сте богата?

Не съм богата, но не се и оплаквам. Представител съм на три италиански фирми в България.

За какво харчите най-често?

За дрехи

Идвате от провинцията, за да превземете големия град. Колко наивна бяхте в този момент?

Много. Студентският живот беше примамлив и тогава най-престижните професии бяха лекар или инженер. Aз избрах второто. Беше ми трудно.Как се превзема София от „Студентски град"?

Какво беше детството ви? Бяхте ли лишавана от нещо?

Бях лишавана от всичко, може да се каже. Моите родители нямаха възможност. Майка ми постоянно боледуваше. Баща ми беше милиционер. Била съм на седмична детска градина и ме вземаха само в неделя. Това може би ме е мотивирало по-късно да постигна всичко до тук

Когато Мерилин Монро печели първата си голяма роля в киното, казва: „Вече ще спя, с когото си поискам." И при вас ли беше така?

Винаги съм работила много, за да постигна успехите си, и съм разчитала единствено на себе си.

Питам ви, защото през всичките тези години ви приписваха доста връзки. Последно свързваха името ви с това на Николай Гигов. Каква е истината за отношенията ви?

Близка съм с дъщеря му. Познавам се не само с Николай, но и със съпругата му. И до тук

А Соломон Паси и Емил Кошлуков?

Това е още по-смешно. С Кошлуков само не мога да кажа, че се познаваме от деца.

Кой е най-унизителният момент във вашия живот?

Няма такъв.

А най-голямата лъжа, която сте чели или чули за себе си?

Като изключим темата с всички любовници, че пребивам родителите на бившия си съпруг. Никога не съм дори обидила никого в живота си, а да не говорим за физическа агресия.

ОТ ДРУГАТА СТРАНА

След като разпита Юлияна, МАХ притисна до въжетата на ринга и жиу-жицу шампиона Станислав Недков-Стъки.

В България какво ви направи по-известен – кариерата или връзката ви с Юлияна?

Никога не съм търсил популярност, дори напротив. Не обичам да се натрапвам на хората с моето появяване тук и там, защото едва ли аз съм най-интересният човек в държавата. Винаги съм отказвал интервюта. За съжаление, откакто сме заедно с Юлияна, това става все по-трудно.

Какво беше първото ви впечатление от нея?

Юлияна е една доста интелигентна и лъчезарна дама с много красива
усмивка.

Романтичен ли сте и какви подаръци й правите?

Най-големият подарък, който сме си направили, е, че сме си дали сърцето един на друг и сме готови да споделим живота си до край. Днес хората се страхуват да обичат и да се отдадат изцяло на любимия. При нас чувствата са много истински и силни.

Колко време ви отне да я въведете в света на бойните изкуства?

В едно семейство е нормално да се уважава професията на другия и съм благодарен на Юлияна, че се постара максимално бързо да осъзнае какво точно е нужно на един професионален спортист. Тя върши всичко с много любов и посвещавам победата си над световния шампион Кевин Ранделман на нея.

Учили ли сте я на някакви удари?

Ще посъветвам хората да се държат любезно, защото тя толкова добре възприема техниките, които й показвам, че понякога чак мен ме хваща страх.

Как се отнасят вашите приятели към връзката ви?

Истинските ми приятели се радват на моето щастие. Мнението на останалите не ме интересува.

Запознахте ли я вече с родителите си?

Поне веднъж седмично сме на семейна вечеря при тях Има един-единствен много сериозен проблем. Майка ми е отлична готвачка и винаги, като отидем, преяждаме.

стр. 33, 34 – 35, 36 – 37, 38 – 39, 40 – 41, 42

Leave a Reply