Немско издание прави черен PR на Румяна Желева

в. Новинар | Христина РАФАИЛОВА | 2009-12-29 

Някои от депутатите в Европарламента наричали Румяна Желева "некомпетентна и злобна". Това пише в свой материал немското издание "Ди Велт" за бъдещия български еврокомисар. Подзаглавието на текста за Желева гласи: "Гангстерска невеста за ЕК?". Според медията настоящата ни външна министърка била руса, много слаба, говорела гладко немски и стояла добре на брюкселския паркет. "Явно международното работно обкръжение, в което суетата и самонадценяването принадлежат за някои към базисното оборудване, не й вдъхва особен респект", пише "Ди велт".
Също така според изданието Желева сигурно очаквала с напрежение изслушването си за еврокомисар в ЕП, тъй като някои от депутатите там искали да я изпържат с неудобни въпроси.
"Барозу би предпочел много повече да задържи предшественичката й Меглена Кунева, само че нейната партия изгуби изборите през юли. На всичко отгоре се говори, че мъжът на Желева имал вземане-даване с руската мафия по черноморското крайбрежие; нещо, което тя самата отрича със смях по време на интервюто с в. "Ди Велт". И наистина няма конкретни доказателства против мъжа й", се казва още в материала.

Стр. 3
 

Leave a Reply