New York Times увеличава броя на онлайн абонатите

в. Класа | 26.07.2011

 

Инвестициите в рекламата нарастват с 15,5%, като тенденцията ще се запази и през третото тримесечие

 

Американската медийна компания – New York Times Co., обяви, че постига високи приходи от интернет рекламата и значително е увеличила броя на хората, които плащат за достъп до New York Times онлайн.
Въпреки това неустойчивостта по отношение на печатната реклама се запазва като тенденция.
New York Times Co отчита нетна загуба от $ 120 милиона за второто тримесечие. Основно спадът за медийната компания се дължи на намаляването на стойностите при някои от регионалните вестници, 15 от които са ежедневници, сред които са Sarasota Herald-Tribune във Флорида и едно от водещите заглавия на Северното крайбрежие на Калифорния – Press Democrat. The New York Times Company притежава също The Boston Globe и International Herald Tribune.
Приходите във вестниците от рекламодатели на компанията са се понижили с 6,4% в сравнение с година по-рано. Като контраст обаче инвестициите в онлайн реклама на The New York Times Company и The Boston Globe се увеличават с 15,5%, като прогнозата е, че трендът на растеж ще се запази и през третото тримесечие.
"Рекламодателите остават чувствителни към глобалните събития и следват икономическите прогнози", коментира главният изпълнителен директор на Times Co. Джанет Робинсън. По думите й, няма абсолютна яснота по отношение на планирането на разходите за интернет рекламата.
Акциите на New York Times нараснаха с 3,68% до 9,30 долара през последната сесия на Нюйоркската фондова борса.
Спадът на приходите от печатни издания, както и лимитираната възможност за поредно снижаване на разходите принуждават Times Co. и други издатели на вестници да заложат и стимулират притока на финансови постъпления от оналйн потребителите, тъй като читателите масово мигрират към комуникация и потребяване на информация чрез интернет и новите платформи на аудио-визуалните медии.
Times Co. обяви, че общите рекламни приходи на медийната компания от вестници са се понижили с 2,5%, а общите приходи от реклама на компанията падат с 4%.Последните резултати подчертават продължаващата нестабилност на рекламния пазар през вестникарската индустрия, където издателите продължават да се противопоставят на снижаването в печатната индустрия, които са повече от това, което компенсира успеха в цифровата реклама.
Преди дни Times Co. оповести, че броят на платените потребители на цифровите продукти на компанията към края на второто тримесечие достига 224 000, а още 57 000 са абонатите, които потребяват съдържанието чрез електронните четци, като Kindle. Очакванията на управляващия мениджмънт са, че дигиталният абонамент ще стане ключов източник на значителни доходи през втората половина на годината.
Компанията отчита загуба от $ 119,7 млн., или 81 цента на акция, в сравнение с постигнатата печалба от 32 милиона долара, или 21 цента на акция, година по-рано.
Оперативните разходи се понижиха през второ поредно тримесечие, а общите приходи на компанията се снижават с 2,2%, като достигат $ 576,7 милиона.
Нетният дълг на Times Co. възлиза на $ 597 млн. в края на тримесечието.
От компанията уточниха, че са подобрили профила на дълга и ликвидността чрез продажба на активи, съкращаването на разходите и други действия, предприети през последните години.
Само от началото на месеца Times Co. продаде повече от половината от притежаваните 17% от акциите на холдинговата компания на Boston Red Sox на трима отделни купувачи за $ 117 милиона в брой .
Times Co. информира мексиканския магнат Карлос Слим – който запази позицията си на "най-богатия човек в света“ според "Форбс“, че планира да изплати заема си на стойност от 250 млн. долара през август – три години и половина преди да изтече срокът по договора.

Стр. 15

Оригинална публикация

Leave a Reply