News7 – нова 24-часова новинарска телевизия

www.vesti.bg | 07.12.2012

CNN ще предоставя експертен опит с включването на новия канал News7 в международната верига на световния новинарски лидер

Нова 24-часова новинарска телевизия в HD формат – News7, ще започне да излъчва през първата половина на 2013 г, като ще използва наземните и салетитни честоти на телевизия BBT, съобщи на сайта си ТВ 7.
Днес президeнтът на Turner Broadcasting System Europe Limited, компанията майка на CNN International, Герхард Зайлер и Николай Бареков, изпълнителен директор на BBT, подписаха споразумение.
С него на News7 се предоставя ексклузивен достъп до видео и новинарските ресурси на CNN. Това включва извънредни новини на живо, репортажи и програми.
News7 ще предостави на CNN достъп до собственото си съдържание от България, създадено от екипите на канала в централата в София и кореспондентската мрежа в страната.
Според условията на споразумението, CNN ще предостави също консултации, обучение и оперативна подкрепа за стартирането на канала, както и за развитието му след това, давайки ексклузивна добавена стойност на споразумението.
Споразумението е първото подобно на територията на Източна Европа, след като българският канал се присъедини към международното семейство на CNN, отбелязват от ТВ7.
"Това споразумение с News7 показва не само непрекъснатия ни ангажимент към развитието на мрежата на CNN, но също нашия интерес да подкрепяме местни телевизионни канали с консултации и обучение, чрез които да предоставят качествен продукт на своята аудитория," коментира Герхард Зайлер.
"Докато News7 ще има пълна редакционна свобода и отговорност към създаваното съдържание, оперативно ние приветстваме възможността да работим с този интересен нов играч на новинарския пазар в България", допълни той.
"Да работим с Turner и да имаме достъп до експертния опит и съдържанието на CNN ще подпомогне News7 да реализира целите си като първата ефирна 24-часова новинарска телевизия в HD формат, която ще бъде лидер в предоставянето на ексклузивно новинарско съдържание на високо ниво", коментира Николай Бареков.
"Безкрайно съм щастлив, че една идея, която възникна в мен преди повече от година, вече е реалност. Уверен съм, че с експертизата на CNN и подкрепата на новия собственик Алегро Кепитъл, News7 ще се превърне в изключителен успех", каза Цветан Василев, инициатор на проекта.
"Ние сме много развълнувани относно съвместната работа с Turner и CNN и изцяло ще подкрепим развитието на новия канал, започнато от предишните собственици", коментира Патрик Мартин, партньор и директор "Медии" в Алегро Кепитъл.

Оригинална публикация 

Leave a Reply