Ники Кънчев е гласът на годината на Дарик

www.novini.dir.bg | 22.01.2013

Журналистът Ники Кънчев е Гласът на годината на Дарик! Водещият на предаванията “Ники Кънчев Шоу“ и “Купон на изток от рая“ е част от екипа на медията още от първия й ден. Това е само една от причините на 20-ия си рожден ден Дарик да отличи именно него с престижната награда.Ники Кънчев е от онези представители на професията, които още от деца са знаели, че искат да се занимават с журналистика. Дълго време той работи във вестници. Бил е главен редактор на “Меридиан рок шоу“ и “Рок булевард“. След това започва да се занимава с радио, а после става и едно от най-популярните телевизионни лица.През 1993 година 21 януари се пада в четвъртък. Вечерната програма през първия ден на Дарик включва предаването “Купон на изток от рая“ с водещ Ники Кънчев. То категорично затвърждава славата му на един от най-добрите музикални журналисти. От 21 януари 1993 година до ден днешен “Купон на изток от рая“ продължава да се излъчва в четвъртия ден от седмицата.Спомените от преди 20 години на журналиста от Дарик Людмил Кърджилов: “Помня го с една дълга коса, макар че може би това не е било от самото начало на радиото. За “Купон на изток от рая“ аз се шегувах с него и му казвах “Купон на запад от ада“. Той ми правеше впечатление с това, че разбираше много от музика. Сега продължава да разбира, но говорим и за преди. Слушах неговото предаване и научавах много неща. Аз тогава се занимавах с новините, а пък там ставаше дума за музика – различни светове, но събрани на едно в Дарик радио“.
През годините в Дарик Ники Кънчев успява да направи интервюта с едни от най-големите в световната музика. Сред тях са Джон Бон Джоуви, Алис Купър, Иън Гилън.
През 2001 година, след труден кастинг, Ники Кънчев е избран за водещ на телевизионното предаване “Стани богат“. Тогава продуцентът му казва на майтап, но като комплимент, че се е спрял на него от страх да не участва в шоуто и да не спечели голямата награда. Няколко години по-късно Кънчев става лице и на риалитито Big Brother.Водещият на Дарик Драгомир Симеонов си спомня: “Моята първа среща с него беше културен шок за мен. Най-известното лице от телевизионния екран, най-разпознаваемият глас на Дарик радио за мен, а за първи път го виждах на метър разстояние. Другото, което засили шокът ми, е, че Ники Кънчев е изключително земен и много лесен за общуване. И продължава да е такъв през годините, което е удивително. Ники Кънчев не се е променил в отношението си към хората. И до ден днешен той е първият човек, който ти подава ръка, когато си млад и неопитен. Същото се случи и с мен, когато дойдох в Дарик“.Освен че е любимото му работно място през последните 20 години, за Ники Кънчев Дарик е и нещо друго. Мястото, където среща Даниела – по-голямата му любов от радиото и досега.
DarikNews

Оригинална публикация 

Leave a Reply