Ники Кънчев: Този бизнес не е спринт, а маратон

в. Труд | 2010-02-01 

Телевизионният бизнес не е спринтова дисциплина, както смятат някои по-млади колеги, които се държат като Юсеин Болд (най-бързия човек на планетата – б.р.), а е маратонско бягане. Трябва да има почивка и дозиране на появите.
Така философски обясни своето тв дълголетие Ники Кънчев пред "Труд". Неговата звезда на екрана изгря през 2001 г., когато започна да води "Стани богат" по Нова тв, а по-късно прибави в колекцията си и титлата "Лице на "Биг брадър". От март Кънчев пак ще влиза в най-известната тв къща като водещ на "Биг брадър фемили".
Моят принцип е "Не на всяка цена", твърди Кънчев и признава, че е отказвал да води различни предавания, за да се "съхрани". Именно на него принадлежи и своеобразният рекорд по родните тв ширини за най-дълъг престой в ефир без прекъсване – на финала на благотворителния "ВИП брадър 3" той издържа над 10 часа.
Друг "маратонец", но при конкурентите от Би Ти Ви, безспорно е Слави Трифонов. Едноименното му шоу върви всяка делнична вечер от 27 ноември 2000 г., с изключение на летните отпуски. Слави разчита не само на своя железен работохолизъм, но и на голям екип, блестящи актьори и различни конкурси, с които търси певчески или танцьорски таланти.
Безспорно обаче ветеранът в ефирния маратон е Петър Вучков. От 30 г. той е титулярното лице на играта "Минута е много" по БНТ и въпреки достолепната си възраст (71 г.) той продължава да рулира в ефира. Но малцина знаят, че преди да се захване със състезанието за умници, Вучков е трупал десетилетка стаж в бранша. В последните 6 години пък си има и помощник – актьора Стефан Спасов.
Каква е тайната за тв дълголетието? Според медийните наблюдатели основните причини за това са професионализъм, добър екип и вродено лично любопитство.
"Шоуто на Слави’ върви вече десета година.

Стр. 3

Снимка: podtepeto.com

Leave a Reply