Николай Бареков: Хората ми ги е страх от мутри

в. 7 дни спорт | Тодор ХРИСТОВ | 2010-03-05

- Г-н Бареков, как ще коментирате историята с Николета Лозанова?

- Като издател не коментирам повече тази тема. Ще кажа само, че днес (б.а.- вчера) внасяме всичко в Софийска градска прокуратура – цялата документация и всички публикации по случая, те да си разследват вече. Има ли история, няма ли, ако има, каква е историята. Кой е пуснал снимките и за какво. Ако е сериозна обявата, плащани ли са данъци. Това е вече работа на прокуратурата.

- Притеснявате ли се от задаващото се дело?

- Дело не може да бъде водено срещу нас, ние не сме страна. Делото може да бъде водено срещу този, който е пуснал снимките. Ние сме медия, която отразява реално действителността и всички гледни точки.
Пуснали сме снимките и мнението на г-ца Лозанова
Предполагам като журналист ме разбирате правилно, Николета е по-несветната по тия въпроси. Вие като пишете, че Венци Стефанов е казал на Лечков смешник, вас ли трябва да съди Лечков или Венци Стефанов?

- Страх ли ви е от мутри?

- Хората ми се движат групово в центъра на София. Дотам я докарахме заради чадърите над Николета Лозанова. Защото в сайта Blife работят само жени и се движат на групички. Ако смятате, че това е нормално за 2010 г. – 22-годишна жена да плаши 10 момичета в центъра на София.

- Заради подобни публикации обявяват вашите издания за жълти. Каква медия се стремите да правите всъщност?

- Вие запознат ли сте с моята медийна групировка? Включва доста издания, едно от които Bnews – най-четеното информационно издание в България. Има между 40-50 хил. уникални посещения всеки ден. Изпреварихме друга агенция Blitz, от седмици наред и в нея редовно участват министри, премиер.
Това жълта медия ли е според вас?
Имаме светско издание Blife. Там наистина има неща, които са светски, и ако искате, ги наречете жълти. Съвсем скоро ще има новина, която ще разтърси медийното пространство у нас, до 10-15 дни ще я видите.

- И вие, и Николета сте от Пловдив, може ли по тази линия да става скандалът?

- Първо, аз съм от Пловдив, но не живея там от 15 години. Второ, аз съм на 40 години, а Николета е на 20. Не сме учили в едно училище, може да съм учил с техните родители. Не познавам г-ца Лозанова и никога не съм я виждал на живо. Не съм виждал също така и Жоро Главата, нито други хора, свързани с нея.

Стр. 22

Leave a Reply