Нощ на отворените врати в БНР

в. Новинар | 30.12.2013

Нощ на отворените врати предлага БНР на 2 срещу 3 януари вечерта. Поводът е 30-годишнината на "Нощен хоризонт"!
То е сред емблематичните предавания на Националното радио, а началото му е на 3 януари 1984 г, когато пред микрофона застава Константин Тилев. Още тогава събира своя огромна аудитория – заради по-различната музика, заради дискутираните теми, които са били табу в тоталитарно време, а и заради отворените телефони, създаващи особената атмосфера на своеобразен "Хайд парк".
Десетки са били водещите оттогава насам, а с най-голям стаж пред микрофона е Румен Стоичков, за когото това ще бъде 1083-о предаване. Той ще бъде домакин на юбилея, а слушатели ще могат да надникнат в задкулисието на "Старата къща" между 22.30 и 1.30 през нощта. БНР е осигурило и два микробуса за извозване на последните посетители – нещо абсолютно непознато в досегашната практика на радиото.
Гост в студиото ще бъде народната певица Янка Рупкина, с която феновете ще могат да се срещнат, да й задават въпроси, да се снимат – доколкото това е възможно в музикалните паузи и пределите на изданието. Останалата част от тричасовото издание съдържа кратки интервюта и с други водещи на "Нощен хоризонт", както и с отдавнашни фенове, сред които и главният редактор на "Новинар" Стоян Сираков.

Оригинална публикация

Leave a Reply