Нощта на големите призове

сп. Твоят БИЗНЕС I 10.12.2011 

Журналистите тази година единодушно гласуваха за Стефка Узунова от "Рено – Нисан България", която получи приза "ПР на годината”

На подиума на новата столична зала Арена Армеец през изминалата седмица блеснаха статуетките на победителите в родния конкурс „Автомобил на годината”. Всяка година страстите са сериозни, заявките за призове още повече, а всеки от автомобилите е достоен да заеме първото място. Пречупен през призмата на концепцията си, класа и категорията си, всеки от тях има достойнства. Затова е невъзможно да се сравняват и поставят на едно ниво малкия Yaris с BMW шеста серия, например.
За поредна година българските журналисти, които пишем за автомобили, трябваше да се справим с трудната задача да намерим златната среда за автомобил на България.
След проведени тестове през годината и в специално организиран общ тест на автомобилите, във финалната петица в категория “Автомобили” място намериха Ford Focus, Hyundai i40, Chevrolet, Aveo, Peugeot 508, BMW серия 1

В Категория “Автомобили 4Х4” тази година претендентите бяха само двама – Chevrolet Captiva и Range Rover Evoque. Същата бе ситуацията и в категорията Категория “Ван” – Chevrolet Orlando и Mazda 5.

С навлизането на все повече автомобили с алтернативни задвижвания от миналата година бе учредена и категория “Eco Aвтомобили” – там надпреварате беше между електрическите тризнаци Citroen C-ZERO/Мitsubishi i-MiEV/Peugeot iOn и LEXUS CT 200h.

В крайна сметка голямата награда Автомобил на 2012 г. и статуетката бяха присъдени на Ford Focus, който успя да фокусира вниманието на журналистите. Той се наложи над съперниците си с цели 10 точки разлика. След него се подредиха Peugeot 508 и Hyundai i40, които имат само точка разлика помежду си. С нескрита радост, изп.директор на Мото-Пфое, Димо Николов прие статуетката.

В категория "Ван" изборът на журито предпочете изцяло новият модел на Chevrolet – Orlando. Христо Барев, мениджър на Chevrolet за България с гордост заяви, че през годината марката е представила на пазара 7 нови модела, три от които са участвали в различните категории.

Двойна бе радостта за Мото-Пфое в годината, в която компанията навършна 20 години. Още една статуетка отиде стената на почетната слава. Пози път за победителят в категория "4х4" – Range Rover Evoque.

Хибридния Lexus CT 200 бе избран за "Екологичен автомобил на България за 2012 г." Иван Антров, ПР и бранд мениджър прие наградата.

За успешната работа на журналистите, а и за доброто позициониране на една марка на пазара е от огромно значение работата на ПР-а, една професия, която все по-сериозно се налага.

Журналистите тази година единодушно гласуваха за Стефка Узунова от "Рено – Нисан България", която получи приза "ПР на годината”. Миналогодишният носител на приза Владимир Тодоров, маркетинг и ПР на Chevrolet връчи наградата.

Тази година за първи път бе създаден и конкурса „Автомобилен сервиз на годината“ по инициатива на Shell България и организиран от Прес-авто клуб България. Той е продължение на усилията на двете организации да отдадат заслужено внимание на грижата за автомобилите, на шофьорите и на автомобилните специалисти.
За участие бяха поканени над 100 сервиза, като документи подадоха над 20 сервиза.
Те бяха описали своята материална база, квалификация на персонала и практики в обслужването на клиентите. Във втория етап бяха допуснати 13 сервиза, които бяха посетени от жури, съставено от експерти, представители на потребителска асоциация и представители на Shell България.
Труден е бил избора на журито заради високото качество, което са показали автосервизите. а Автомобилен сервиз на годината беше избран Индустриал Комерс ЕООД, оторизиран сервиз на Hyundai Motor Company за България, гр. София, "Околовръстен път" 260.
„Спечелихме с иновативност, високи технологии и непрекъсната грижа за клиентите“, каза Савина Константинова, управител на официалния вносител на марката. Заедно с това i40 бе избран за автомобил на годината от клиентите в допитване по интернет в интернет-портала dir.bg.

В наградените автосеризи се нареди и този на Автоцентър Митвас, който получи приз за компактен мултифункционален сервиз на годината.

Журито е останало впечатлено и от мениджъра на сервиза на София Франс Ауто, Търговски сервизен комплекс 2 в жк. Люлин, Владислав Александров, който взе наградата за Мениджър на сервиз.

Тази година пресавтоклуба определи и „Лизингодател на годината 2012” и приза отиде при Сожелиз България, дъщерно лизингово дружество на Societe Generale Експресбанк и част от Sociеtе Gеnеrale Group. Михаил Комитски, управител на Сожелиз, който получи наградата, сподели: „Благодарение на усилията на нашия екип и подкрепата на нашите партньори успяхме да създадем и разработим множество иновативни продукти по време на една амбициозна година за пазара на автомобили, а това са: Toyota Optimal Leasing, 10 години нова Toyota, Lexus Premium Leasing, Hyundai – Нов лизинг, нови възможности, Chevrolet – Ideal Leasing – които бяха високо оценени от българския клиент. Убеден съм, че следващата година ще бъде изпълнена с още повече предизвикателства и ние ще продължим да предлагаме нови лизингови решения и да подкрепяме българския бизнес.”

За втора поредна година Бул Инс стана застраховател на годината. Компанията е сред водещите дружества на българския пазар и постоянно разширява портфолиото на продуктите си, предлагащи по-високи покрития на закрила и защита собствеността на клиентите.
"Застраховането е важно за българската икономика. Застраховането на сгради е важно, това на индустриални обекти също, но най-важно за Бул Инс е застраховането на автомобили. Дружеството винаги ще остане стандарт в тази област. Искам да благодаря на всички наши служители, на всички агенти, които работят за компанията и най-вече на всички наши клиенти, които се отличават с лоялност и с това, че разчитат винаги на нас. Ние никога няма да ги излъжем – заяви изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов, след като получи приза.
Фирмата успешно развива бизнеса си въпреки свиващия се застрахователен пазар. За първите девет месеца на 2011 г. например са продадени услуги за над 14 млн. лева повече спрямо същия период на предходната година. Бе реализиран ръст от 76% в приходите по задължителната застраховка гражданска отговорност за автомобили и компанията се нареди на второ място по приходи сред общо 19 в този сектор.

Оригинална публикация 

Leave a Reply