Нов български университет откри първата по рода си магистърска програма по реклама

bTV, Новини в 09.00 часа | 2010-03-31

Нов български университет откри първата по рода си магистърска програма по реклама. Основната идея на програмата е да обучи студентите в правенето на ефективна реклама.
Новата програма по реклама на НБУ е една от малкото в България. Създателите са доказани специалисти и хора от бизнеса.
Петьо Будаков, преподавател в НБУ: Ярък момент е иновацията, а именно тясната връзка между рекламисти, рекламодатели, между рекламни агенции и потребителите. Ние държим да направим студентите съпричастни към целия този процес, а не отстрани, гледайки да коментират.
Вече трета година Павел и Евгени учат спецификата на рекламата и киното. Казват, че най-важното при правенето на една реклама е да е различна от другите. Споделят, че ключът към техния успех е креативното и нестандартно мислене. И двамата обаче са на мнение, че рекламен клип с комедиен сюжет продава повече, но се прави доста по-трудно.
Евгени Тодоров, студент: Една добра реклама не може да накара зрителя да превключи програмата например на телевизора или т. н. Трябва да е динамична, всичко бързо да се развива и за много кратко време, и разбира се, хубавата идея.
Според двамата студенти рекламата има голямо бъдеще, тъй като е специалност, която много студенти предпочитат.

Leave a Reply