Нов обрат с правата на А група: ТВ+ няма да предава повече мачове

www.sporta.bg | 15.01.2013

Нов обрат се получи днес по оста телевизионното излъчване на мачове от А група.

Преди малко от фирмата държаща правата „Футбол Про Медиа" обявиха, че прекратяват взаимоотношенията си с телевизията ТВ+ и Филм+, заради неизпълнение на договорни задължения от страна на телевизиите.
Двете дружества имаха договор за излъчване на мачовете от А група, като ТВ+ имаше първи избор на среща от кръга.
Сега все още не е ясно изобщо кой ще предава мачовете. Sporta.bg припомня, че първите девет кръга от първенството не се предаваха защото телевизиите и клубовете не успяваха да се разберат.
„Футбол Медия Про" запазва партньорството си с Българската национална телевизия. От дружеството искат телевизиите да излъчват по няколко двубоя от един кръг. Също така напоследък все повече се заговори за качественото предаване на двубоите с няколко камери от един стадион и много гледни точки за зрителите.
Точно това апелира и програмния директор на ТВ7 Николай Бареков, който призна, че неговата телевизия ще предостави най-качествен продукт откъм телевизионно излъчван. Затова основен фаворит за излъчването на мачовете са ТВ7 и БНТ, твърдят източници на Sporta.bg

Ето и целия текст на писмото от "Футбол Медия Про" без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ/ГОСПОДА,

На 15 януари 2013 година „Футбол Про Медиа" ООД развали договора с „БГ САТ" АД за отстъпване на телевизионни права. По силата на контракта нашата компания беше предоставила на телевизиите „ТВ плюс" и „Филм плюс" изключителното право на „първи избор" на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А" ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г.
Причината за развалянето е неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ САТ" АД.
„Футбол Про Медиа" ООД ще стратира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с Българската Национална Телевизия. Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт.
При успех в бъдещите преговори „Футбол Про Медиа" ООД ще оповести публично името на телевизията, която ще получи права за отразяване на мачове от първенството.

РЪКОВОДСТВО НА „ФУТБОЛ ПРО МЕДИА" ООД

Оригинална публикация 

Leave a Reply