Нова ТВ със специална програма за евроизборите

www.vesti.bg  I 13.05.2014

От 19 до 25 май Ани Салич и Николай Дойнов ще се отправят по един от диагоналите на страната, за да разберат с какво Европа е променила живота на хората

Две седмици делят 28-те страни членки на Европейския съюз от определяните като най-важни досега избори за Европейски парламент. През този период Нова телевизия ще проследи отблизо нагласите на българите, които ще избират своите 17 сред новите общо 751 членове на Европейския парламент.

„Кой в Европа? Говори България” – под това име от 19 до 25 май едни от най-утвърдените журналисти в българския телевизионен ефир – Ани Салич и Николай Дойнов, ще се отправят по един от диагоналите на страната, за да разберат с какво Европа е променила живота на хората от 2007 г. досега.

Тръгвайки от северозапад и стигайки до югоизток, в продължение на пет дни екипът на "Новините на Нова" ще достигне до местата, където Европа вече е оставила своя ясен отпечатък, или където тя все още дори не е успяла да надникне.

„Видин, Габрово, първото българско „евросело” – Калугерово, Кърджали и Резово – това са местата, които екипът ни ще посети, и изборът им не е случаен. Във всяко от тези места сме намерили интересните истории, илюстриращи присъствието или отсъствието на европейскатa тема в живота на българите”, сподели директорът новини и актуални предавания на Нова телевизия Дарина Сарелска.

В самия ден на вота – 25 май, репортерите на Нова ще следят изборите на живо от Брюксел, София и още седем града в цялата страна.

През целия ден в ефира на Нова ще има извънредни емисии, специални издания на публицистичните предавания, разследващи репортажи, ексклузивни гости и авторитетни коментатори на случващото се пред урните. Повече подробности за програмата на Нова в изборния ден, зрителите ще разберат съвсем скоро.

Оригинална публикация

Leave a Reply