Новинарката влюбена в Рим

в. Стандарт, Weekend | Иваничка ТОДОРОВА | 2010-02-13

Гергана Кънчева от PRO.BG получи годежен пръстен за рождения си ден

За една седмица една млада жена получи годежен пръстен от любимия и покана да води още една новинарска емисия! Супер, нали! Гергана Кънчева ще запомни този февруари на 2010-а. От понеделник поема и обедната емисия в 13 ч на PRO.BG.
Въпреки че е само на 26, Гери вече има доста опит пред камера. Постъпва в медията преди две години след кастинг за водещи на прогнозата за времето, на която малко по-късно става и продуцент. Добрата й работа е увенчана с покана за водеща на новините в 17. "Не знам как стана, че се насочих към телевизията. Работех в списание, когато разбрах, че има кастинг в bTV. Явих се и ме одобриха за водеща на прогнозата за времето. Влече ме да съм пред камера, въпреки че не съм суетна повече от нормалното за една жена. Знаех, че екипът в PRO.BG е много готин, и реших да се преместя там. Явих се на кастинг, където ме одобриха и започнах да водя времето, след което дойде предложението и за новините", разказва накратко пред чаша капучино Гергана. В последно време графикът й е още по-интензивен заради новото амплоа. Но колегите й помагат с практични съвети за дикция, интонация и как да произнася някои думи. Опитва се да помага на екипа, но признава, че все още се учи. В редакцията най обича да седне и да монтира – заниманието, което не се слави като любимо на новинарите. При нея трудността е двойна, защото е в последната изпитна сесия. Предстои й да завърши маркетинг в УНСС. Всяка свободна минута заляга над учебниците. Става рано, учи, после на работа, а когато се прибере, пак взема лекциите. Така, докато заспи. Целта е ясна – до няколко месеца трябва да държи в ръцете си дипломата за висше образование.
Гергана е усмихната и изключително позитивна жена с блестящо чувство за хумор. Мечтае да не й се случва да чете лоши новини, особено свързани с човешки драми. "Когато стана трагедията с кораба "Илинден" в Охридското езеро, си помислих "Господи, как водят Лили и Валя!" И си казах: "Ужас. Ако аз трябва да го кажа това, няма да мога. Ще се разплача", признава младата водеща, като се надява такива новини просто да не се случват. Признава също, че честичко й се иска да направи коментар, след като прочете забавна любопитка, но това няма как да се случи. В началото доста се е притеснявала, но сега е позитивно настроена. Вече знае, че е съвсем нормално, когато правиш предаване на живо, да се случи нещо да сбъркаш.
Явно 2010-а е годината на Гери. Хубавите новини не спират да изпъстрят живота й. След като получава престижната длъжност в Новините, дългогодишният й приятел й връчи годежен пръстен. Предложението идва навръх рождения й ден 9 февруари. "С годеника ми сме заедно от 7 години. Предложението беше много романтично. Веднага казах "Да" и дори се разплаках, като героините в сапунките. Въпреки че винаги съм мислела, че няма да бъда като тях", надига леко завесата на личния си живот Кънчева, въпреки че не обича да разкрива подробности. Вероятно покрай годежа, Гери признава, че е станала голяма къщовница. Само готвенето поверява на любимия мъж, защото той се справя много по-добре. Признава, че напоследък се превръща във вегетарианка и все по-рядко месни ястия са й вкусни. Докато в менюто на приятеля й задължително трябва да присъства мръвка. Гери обича да готви зеленчуци и много салати. В свободното си време излиза с приятели по ретро и хаус клубове, като поддържа клубна форма поне веднъж седмично. Страстта й е спортът, отскоро е запалена по спининга, а винаги когато има време, излиза сред природата. "Обичам да разтоварвам навън, сред природата, не по магазините. Заедно с майка ми и двете ми кучета ходим по планините. Имам немска овчарка
Ирк и кокершпаньол Дара. Ходим наблизо – по пътеките над Драгалевци, защото нямаме много време, но съм се зарекла, че тази година ще отида до Седемте рилски езера. Понякога с нас идва и приятелят ми, но винаги отделям време на майка си. С нея сме страшно близки", признава Гергана. След тежък ден разтоварва и с филми. Последният, който я е впечатлил, е "Книгата на Илай". Четенето на книги също й носи хармония, въпреки че в момента има само учебници на нощното шкафче. Точно преди сесията успяла да прочете "Изгубеният символ" на Дан Браун и е фен на автора.
На 26 години Гергана Кънчева има добра работа, любящ мъж и "готино темпераментно семейство". "Като голяма италианска фамилия сме и много се смеем, като сме заедно". Гери е доведена дъщеря на министъра на културата Вежди Рашидов. Сред хобитата й е да пътува. Обиколила е цяла Европа и мечтае да иде в Индия и Тайланд. Любимият й град е Рим, където е ходила 4 пъти. В България обича Еленския Балкан. Щастлива е, че все още хората не я разпознават по улиците, защото държи на личното си пространство. В обикновения си живот се облича спортно и носи очила с диоптър. Изключително скромна и чаровна, Гери сигурно е от малкото млади жени, които са запазили способността да се изчервяват. Това, разбира се, изчезва в мига, в който застава пред камерата.

Стр. 6

Снимка: Svetsko.com

Leave a Reply