Новият генерален директор на ПРО БГ Яна Иванова: От септември ще мислим за нови проекти

в. Класа | Иван ВЪРБАНОВ | 2010-03-25

От 1 април ПРО БГ МЕДИЯ ще бъде оглавена от Яна Иванова, която досега заемаше позицията зам.-директор, съобщиха вчера от телевизията. Досегашният шеф Огнян Димов напуска компанията, за да насочи усилията си в нови бизнес проекти.
Яна Иванова работи за ПРО БГ МЕДИА от самото й създаване, като тя бе на позицията заместник-директор и ръководител на правния отдел. Иванова е в медийния бизнес от 1997 г. В професионалната си кариера работи в Българската национална телевизия и ТВ7. Преди постъпването си в ТВ2/ПРО БГ МЕДИА е била и изпълнителен директор на АБTО. Петър Дворжак, член на Надзорния съвет на ПРО БГ МЕДИЯ и изп. вицепрезидент, ръководител на "Разпространение“ в СМЕ, изрази своята убеденост в потенциала и качествата на Яна Иванова и успешното развитие на проекта.

- Г-жо Иванова, каква е оценката ви за мястото на ПРО БГ на медийния пазар до момента?

- За краткото време, за което ПРО БГ съществува като проект, той се развива успешно и завоюва своето трайно място сред лидерите на пазара. Надявам се да продължим в тази посока.

- Да очакваме ли нововъведения в стратегията за медията като цяло?

- Продължаваме упорито да работим върху това, което имаме като база.

- Ще има ли промени на съдържанието и програмната схема?

- Ще реализираме плановете си за пролетта. Имаме намерение да стартираме няколко нови програми, които са вече в процес на реализация, а от септември ще мислим за нови проекти и нова схема.

- Ще дадете ли информация в аванс за новите проекти?

- Един от интересните проекти, който сме планирали, е “Парична клопка" – изцяло ново за българския пазар форматно предаване. От друга страна, пускаме две нови магазинни предавания в събота и неделя. Едното е насочено към женската аудитория, а другото – към мъжката. Всичко това обаче е част от планираната посока, която ние следваме.

- Ще има ли промяна в екипа, който ще работи за телевизията? Някакви размествания?

- Няма да има съществени промени и никакви сътресения Разчитам, че колегите, които работят професионално и с желание за проекта, ще продължат да работят.

Стр. 15

Leave a Reply