Ново глобално проучване разкрива, че потребителите търсят нови начини за плащане

Юнайтед Партнърс I 8.09.2015

Първото глобално проучване на бизнеса с бързооборотни стоки, проведено от MasterCard, подчертава, че потребителите биха искали да използват новите технологии за плащане на повече места

София, България – 7 септември 2015 – Изследване на MasterCard, проведено в навечерието на тазгодишния Световен Конгрес на ритейлърите, показва, че клиенти от цял свят искат промяна в начина на пазаруване. Търговците на дребно са под все по-голям натиск да въвеждат нови технологии на плащане, тъй като купувачите търсят по-прости и по-иновативни начини, разкрива първото глобално проучване на бизнеса с бързооборотни стоки на MasterCard.

Проучването на MasterCard, изготвено в партньорство с PRIME Research, анализира 1,6 милиона случайни онлайн разговори около пазаруването на дребно, на цели 61 пазара, за да се запознае с опита на потребителите през последните 12 месеца.

Глобалното проучване на бизнеса с бързооборотни стоки идентифицира някои от основните тенденции в сферата на пазаруване и търговските площи, с цел да осигури на търговците на дребно по-задълбочено разбиране на техните клиенти. Основни заключения от проучването показват, че търговците на дребно се учат от промените в очакванията на потребителите, които от своя страна изискват нови и по-големи удобства , когато пазаруват, в световен мащаб.
Основните заключения от глобалното проучване на бизнеса с бързооборотни стоки на MasterCard включват:

• Удобство чрез технологични иновации: Удобството е най-положително обсъжданият аспект на новите дигитални методи за плащане, който се среща в разговорите (77%), и заедно с туристическия сектор е водещ от гледна точка на най-висок дял на покритие. Потребителите изрично подчертават своето предпочитание да не е задължително да носят портфейла си на всяко пътуване и да могат да извършват мобилни плащания, когато пътуват.

• Да бъдеш възнаграден: Наградите и ползите за потребителя са най-шумно и положително дискутираната тема в социалните медии, когато става въпрос за пазаруване на дребно (38% от шестте измерени аспекта). Забавлението е водещо при дискутирането на ползите за потребителя. Потребителите изразяват желание за по-нататъшно приемане на плащания с NFC, което да ги възнаграждава, ако използват картите си редовно.

• Разширяване на обхвата на стоките и услугите, които могат да бъдат заплатени по нов
начин: Това е втората най-обсъждана тема сред потребителите, след наградите и ползите – въвеждането на нови форми на плащане (заема 21 % дял от шестте аспекта, които проучването измерва ). Потребителите обсъждат обстойно желанието си новите системи за плащане да бъдат интегрирани от повече търговци на дребно, като в сектора мода това е особено важно. Потребителите, които са фокусирани в този сектор са и тези, които са най-взискателни към търговците на дребно в това отношение – за тях е важно да могат да плащат безконтактно или мобилно.

Важно е да се подчертае, че такъв тип разговори са най-популярни в Twitter.

Карлос Менендез , Директор Международни пазари на MasterCard казва:
"Вълната от социална ангажираност, която виждаме всеки път, когато въвеждаме иновации при начините на плащане, наистина отразява търсенето и желанието за нови и по-удобни начини за плащане . Това показва също, че начинът на плащане е от особена важност по време на пазаруване. Потребителите се чувстват неудовлетворени и неангажирани, когато, когато не могат да се разплатят бързо и лесно".

Общи разговори, регионални теми на разговори при пазаруване и търговия на дребно

ВОДЕЩИ ТЕМИ ПО РЕГИОНИ

Северна Америка • Най-висок процент на позитивни мнения за дигитален портфейл и плащания чрез приложения (96%);
• Най-голям обем разговори на глобално ниво за дигитален портфейл и плащания чрез приложения и безконтактни плащания;
• Най-много позитивни разговори в Северна Америка има относно модата (96%).

Латинска Америка

• Най-висок процент разговори за безконтактно плащане (88%) в сравнение с дигитален портфейл и дигитален портфейл и плащания чрез приложения (12%);
• Най-много позитивни разговори спрямо всички континенти относно плащанията в развлекателния сектор (97%).

Европа

• Дигитален портфейл и плащания чрез приложения (93%), са с по-позитивен тон от безконтактното плащане (91%) в Европа;
• Забавление и мода (95%) са двата най-добре приети сектора в търговията на дребно в Европа.

Среден Изток и Африка

• Дигитален портфейл и плащания чрез приложения (93%) са обсъждани като по-удобни от безконтактното плащане (89%);
• Най-обсъжданата тема за СИА са наградите и ползите;
• Пътуванията (97%) са сектора, в който начинът на плащане е най-важен.

Азиатско-тихоокеански регион

• В този регион водещ е позитивният тон относно безконтактното плащане;
• Това особено засяга секторите Храна и Мода (99%).

 

НАЙ-ПОЗИТИВНИ РАЗГОВОРИ ОТНОСНО КЛЮЧОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ

Безопасност и сигурност

Испания (50%)
Нигерия (43%)
Индия (40%)
Австтралия (34%)
Мексико (24%)

Удобство

Австралия (53%)
САЩ (39%)
Германия / Франция (33%)
Обединеното кралство (27%)

Награди и ползи

САЩ (45%)
Австралия / Япония (44%)
Германия (26%)
Обединеното кралство (22%)

Приемане и отказ

Япония (85%)
Канада (84%)
Холандия (83%)
Индия (71%)
САЩ (64%)

За проучването

Проучването обхваща над 1.6 милиона публикации в социалните медии за периода юли 2014 – юли2015 по темата за пазаруване и търговия на дребно в контекста на MasterCard и подобни компании. Социалните канали, включени в проучването, са Twitter, Facebook, Instagram, форуми, Weibo (CN), Google+ и YouTube. Изследването покрива уникални мнения на потребители от 61 пазара в Северна и Южна Америка, Европа, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Използвайки патентованата система на PRIME, която се базира на човешки методи на анализ и технология за измерване на социалните медии, проучването идентифицира тенденциите удобство, безопасност и сигурност, приемане и отказ, и други аспекти, свързани с разговорите за търговията на дребно.

Leave a Reply