Ново списание на пазара

www.vsekiden.com | 19.08.2011

„Биограф" не разчита на сензации, а на истински истории

Книжният ни пазар се обогати с нова списание, неговото име е „Биограф”. 228 страници и само 12 от тях с реклама е нещо нечувано за родните печатни издания, в които обикновено не преобладават четивата. Тук обаче е точно обратното.
„Никакви сензации няма да има. Търсим повече дълбочината, разработката, добре подбраните теми и най-важното ние знаем за кого да пишем, няма случайни личности, всичко обвързваме със събития, годишнини и т.н.”, обясни пред „Всеки ден” отговорният редактор на „Биограф” Георги Неделчев.
Съвсем доскоро той се занимаваше с еротичното списание „69”, но сега прави рязък завой и се обръща повече към публицистиката. „Не съм се отказал от „69”- правата и лицензът са си мои, но просто в момента се търси друг съдружник, с когото да го издаваме. Времената се оказаха трудни за мъжки издания в този стил. Сигурно ще му дойде времето и на него, но сега другият проект ми е на преден план”, допълни той.
В първия брой на „Биограф”, който излиза днес на пазара, читателите ще могат да открият интересни очерци за Тодор Живков, Фидел Кастро, Ванга и Цеца Величкович. „За следващия вече сме натрупали повече от 30 материала, но тепърва ще решаваме кое ще влезе и кое не”, обясни Неделчев и допълни: „Такива четива можеше досега да се открият само в книги, всяка от които по 7-8 лева. Сега това го събираме в списание, на доста приемливата цена от 5 лева”.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply