НСИ остана без пресцентър

в. Монитор | 02.04.2013

Целият пресцентър на Националния статистически институт беше освободен вчера. Това е станало, след като шефката на НСИ Ренета Инджова е решила да закрие звеното "Връзки с медиите", съобщиха освободените служители, като направиха специално уточнение, че това не е първоаприлска шега.
Първоначално през октомври беше освободен дългогодишният шеф на пресцентъра на НСИ Любомир Блатски. Това стана, след като през юни Ренета Инджова закри отдел “Пресцентър и публикации", а дирекцията за разпространение на информацията беше преструктурирана в отдел “Административно обслужване".
За "Монитор" Ренета Инджова коментира, че е решила да закрие пресцентъра, защото журналистите не го ползвали. Според Инджова служителите в него пускали само рутинни прессъобщения, а за коментари журналистите се чували допълнително с експерти на НСИ или със самата нея. Засега аз ще осъществявам връзката с медиите, каза Инджова.
Според източници вчерашните уволнения в пресцентъра на НСИ не са единствените, а има и доста служители, които напускат поста си сами.
Ексслужебният премиер пое статистиката на 21 март 2012 г., след като предишният председател Мариана Коцева започна работа на висок пост в Евростат.

Стр. 5

Leave a Reply