ОББ стана Генерален спонсор на националния отбор по биатлон

Комуникационна агенция PRoWay I 21.02.2011

Обединена българска банка (ОББ) стана Генерален спонсор на българския национален отбор по биатлон. Споразумението за партньорство е за две години и обхваща оставащите стартове от настоящия сезон и сезон 2011/2012. Това потвърдиха на съвместна пресконференция днес председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска и Людмил Каравасилев, мениджър „PR и спонсорство” на финансовата институция. Предвидената сума от ОББ до края на следващия сезон – 2011/2012 е 70 000 лева, заедно с ангажимент за премии при медали.

„Благодаря на ОББ за подкрепата, която ни оказват. През настоящия и следващия сезон ще работим заедно за успехите на биатлона и се надявам усилията ни да бъдат увенчани с медали”, заяви Екатерина Дафовска.

„ОББ започва партньорство с най-успешната българска „зимна” федерация, като част от стратегията си в подкрепа на младостта и възраждането на българския спорт. В последно време усилията на Федерацията и на госпожа Дафовска по връщане на българския биатлон на заслуженото му място, започват да дават резултат. Ще се радваме да допринесем за неговите успехи!”, заяви Людмил Каравасилев.

В края на сезон 2010/2011 предстоят най-сериозните стартове на българските биатлонисти. Националният ни отбор ще участва с най-добрите си биатлонисти на предстоящото Европейско първенство в Риднаун, Италия, което ще се проведе от 20 до 27 февруари. Краси Анев и компания ще защитават цветовете на България и на Световното първенство по биатлон в Ханти-Мансийск от 1 до 13 март 2011 г.

ОББ има дългогодишна традиция в подкрепа на българския професионален и масов спорт. ОББ бе Генерален спонсор на българските олимпийци през 2004 година. Банката стана част от триумфа на Руми Нейкова на Игрите в Пекин като Генерален спонсор на Българска федерация гребане. Понастоящем ОББ отделя значителни средства в подкрепа на физическото възпитание на деца лишени от родителска грижа, развива програми в подкрепа на детския футбол, тенис на корт и гребане.

Людмил Каравасилев
Мениджър „PR и спонсорство”
ОББ

Leave a Reply