Обеднях, питонът ми яде по една мишка месечно!

в. Show | Еми МАРИЯНСКА | 23.06.2010

Мис "Искрено и лично" Миглена Ангелова, която бе свалена от екран от ръководството на Нова тв заради скандално предаване, посветено на незаконното сметище на "Софарма" в Нови Искър, тези дни попадна в полезрението на нов скандал. Според познавачи и обикновени зрители е била жестоко ограбена от фолкпевицата Камелия – водеща на "Споделено с…".В предаването на Камелия работят всички от бившия екип на Миглена и съответно – канят и нейните бивши гости в "Искрено и лично". Само дето водещата е различна, и то – доста различна!…

 - Много хора наистина казват, че предаването на Камелия е "Искрено и лично . но го води певица.

 - И не може да го води. Гледах го няколко издания и реших повече да не го гледам, защото се ядосвам. Направено е грозно, сеирджийски. Това е манталитет, който знам откъде идва. Нито Жоро Игнатов е журналист, нито Таня Воскресенска, нито Савина Георгиева. Тези хора са ми симпатични, но оттам нататък… И като свърши тоя контингент от хора, които канят в момента – мои бивши гости, ще свърши и предаването. Иначе това е наистина "Искрено и лично", но с друг водещ. Сега, аз не съм някакъв собственик на формата. Просто, ако ще се прави нещо, да се прави от професионалисти. Не съм слушала и не знам каква е Камелия като фолкпевица. Като водеща на предаване няма как да го оценя – тя няма качества, не й е това амлоато и това си личи. Притеснителното е, че много съчувствам на Светлана Василева от Тв7 – тя не е глупава жена и знае какви трябва да са водещите. Знае, че едно плагиатствано предаване не може да бъде на ниво. Нито Камелия, нито Анелия или която и да било фолкпевица ще направи социално предаване, каквото беше моето за "Софарма". Дори да имат сили за това, никой няма да им го позволи. Мисля си обаче, че не мога да се сърдя или да се правя на измамена, а просто трябва да намеря начина за алтернатива. И мисля, че много скоро ще мога да кажа всичко за новия си проект – той е едно активно писмено обобщение на десетте ми години като професионалист.

- Ако започнеш ново предаване, ще си вземеш ли екипа обратно?

- Не. Ние с Жоро Игнатов се бяхме разделили 2 години преди да спрат "Искрено и лично". Той не е лош човек, професионално съм разочарована от него. Казала съм му защо. Трябва ми друг екип
- от професионалисти, които имат ясни критерии за това кое е правилно и кое неправилно.

- Още ли те съдят?

- Онези двете – майката и дъщерята, дето скачаха по капака на колата ми и са под защита на Комисията по дискриминация – да, продължава делото. Иначе аз самата никого не съдя. Може би, ако не се разбера с Нова тв или с Нико Тупарев, имам намерение да съдя и медията, и него. Казаха ми, аз не гледам, но ми казаха, че на 18 май е пусната заставка на "Искрено и лично" в "Биг брадър фемили". А аз не съм си продавала или преотстъпвала марката.

- Би ли се върнала в Нова?

- Не. Не бих отишла и в никоя телевизия, в която ръководството е от хора, които не са помирисвали телевизия. Срещнах се с доста такива хора, да ти кажа. В "Нова" шефът Якобс – ами и той не приличаше на знаещ човек.

- Миглена. през какви психологически етапи мина след уволнението?

- Не бях бясна – взех трезво решение. Не можех просто така да изрежа едно предаване и да се съглася с "препоръките". Писах до СЕМ, но ръководството в лицето на Маргарита Пешева не ми отговори изобщо. Съседки сме, но не се поздравяваме. Наскоро смънках нещо като поздрав, но си обърнах главата – аз не уважавам този човек, а покрай нея и СЕМ. Ако махнат СЕМ, мисля, че никой няма и да разбере. Просто ще се спестят пари от бюджета.
СЕМ не е това, което трябва да бъде. Като ми прекратиха договора, теглих една голяма майна на журналистиката изобщо и си казах: "Я тука малко да си почина!.." И се отдадох на една стара страст -правенето на бижута.

- Продаваше ли ги?

- Продадох малко на приятелки, но от немайкъде – поискаха ги. Иначе си остана повече като хоби и ей-така – за дъщерите ми. Замогнахме се откъм бижута дамите вкъщи. От истински камъни са. Имам приятели в Индия, в Корея – намират се ефектни и не много скъпи камъни. Но не ставам за търговец.

- Като бижутер си се провалила, ще се върнеш ли на екран?

- Проблемът е в това къде да се върна. Нито една телевизия не отговаря на вижданията ми за добра журналистика. На екрана се появиха някакви момичета, които как да ти кажа – не стават за нищо. Едно време модата беше да им слагат силикон, сега всички искат да стават водещи. Преди това, помниш, всички искаха да стават манекенки. Когато падна професията на адвокатите, повечето кухи лейки още от училище искаха да стават адвокати. Сега дотолкова се е сринала журналистическата професия, че най-глупавите – красавелките, точно те ще ти кажат още от ученическата скамейка: "Аз искам да стана журналистка!" Като бъркат журналистиката с Водеща на игра.
Боя се, че скоро кухите лейки ще искат да стават депутатки. Понеже проституцията в България не е легална, не знам защо българските мъже се считат длъжни да намерят работа на любовниците си. Да им осигурят кариера. Преди беше: "Искам да пея, направи ме певица!", сега е: "Направи ме водеща!" А това е малко невъзможно, защото силикон за мозъка още не са изобретили. Но има и друг проблем: когато всички са еднакво тъпи, и така става. Обаждаха ми се много хора да ме питат дали имам нещо общо с предаването на Камелия – да не би да съм му продуцент. Казах, че нямам. Като автор обаче имам много общо – и то е ясно в какво. Да не говорим, че там работи целият бивш екип на "Искрено и лично". Обадиха ми се да ме питат останали ли са писма до предаването, че да ги използват за гости. Някой е имал доверие на теб – написал ти е писмо, и сега това писмо ти го даваш на друг. Това е крайно некоректно.

- Как се справяте с живота, откакто не работите с Живко, съпруга ти?

- Ами все пак аз съм човек, който е гледал и сам четири деца. Живеем със сметка. При нисък бюджет, но се справяме. И то главно заради това, че аз съм натрупала някои хубави "икономически" навици. Но ние всъщност никога не сме живели много нашироко. Много хора си мислят, че като те дават по телевизията, се къпеш в злато. Моето предаване може би е било едно от най-нископлатените. Почнахме с 2000 долара на две седмици. За всичко. Поради тая причина и екипът ми не беше голям. Смятах, че като съм им "евтина" на телевизиите, поне ще ми позволят да бъда свободна. Но явно и това не изигра роля. Та, откакто сме безработни с Живко, живеем със сметка. Питонът ни Наги яде по една мишка месечно /смях – б.а./. Той и бездруго яде толкова! Илия се беше подстригал нула номер, а сега косата му леко е набола. Като всеки в трудната тийнейджърска възраст обича да ме дразни – както с външния си вид, така и с приказки от рода на: "Я че праим пачки!" – отдал се е на "бизнес". Печели пари чрез компютъра. Поне така си мисли. Поиска ми да го подпомогна – да му пусна един линк на блога. Трябвало да му плащат за "жизненото време" пред компютъра. Отсега обещава да издържа семейството и да ми купи "Ферари".
От време на време ме пита: "Обичаш ли ме?", и аз му отговарям: "Честно да ти кажа, обичам те, обаче много ме дразниш!" Учи се добре – в "Жолио Кюри". Абе, децата ми се учат добре. Може би защото никога не съм ги натискала. Самата аз не съм амбициозен човек. Имам влечение към справедливостта и винаги ми се е искало да съм на такова ниво, че да не ми се случи да не мога да отговоря на някакъв невеж човек, ако нещо ми каже – на мен или на децата. Затова съм искала да се развивам – по необходимост, не от амбиция.

- Има ли дисциплина в семейството?

- Има, разбира се. Даже и куче си взехме с договор. Живко и Илия много искаха хъски, но трябваше да се разберем по няколко основни клаузи – къде ще спи, къде ще са купичките за хранене, кой ще чисти, кой ще го разхожда. И съответните неустойки при неизпълнение на договора също са записани.
Застанахме на една "кръгла маса" – трите – аз, Тити и Ани от едната страна и Живко и Илия от другата. В отделни членове е написано всичко. Пр. ако направи "локвичка", или "купчинка", кой мие и с какви препарати. Най-накрая се подписахме с ЕГН-тата на всички. Има един чл. 14 – застрашителен, че ако двамата собственици не се справят с договора, трите "съжителки" имат право да му намерят нови стопани. Чуй сега името на "предмета" на договора – Еверест. Сериозен пес и голям сладур. Двамата с питона не се засичат, но Еверест много харесва храната на Наги. Като види мишката и иска да я изяде преди него. Питонът много сладко се прозява – с едни розови устенца. Но веднъж ухапа Тити. Изглежда, понеже му беше дала преди това една мишка, и нещо му е намирисало от ръката й. Не нарочно. Тити му беше малко обидена, но за кратко.

- Още ли изплащаш кредита за апартамента в Св. Влас?

- Да, справям се някак си. Но тази година, като гледам, няма да има море.
От година и половина ние нямаме никакви доходи. Близначките отиват да следват в Неапол. Стефани – икономика, Адриана – политически науки. Влюбиха се в Италия, когато пътувахме трите на една почивка. Почнаха да учат езика, и така. Италия харесва на всички. Те са като нас италианците. Дора я приеха в три университета да продължи с магистратура. Тя завърши египтология бакалавърска степен и отсега ме "плаши" с разни странни имена, с които ще кръсти бъдещите ми внуци /смях - б.а./. Но малко еволюираха тези екзотични имена - първо беше много страшно, после не толкова, но пак толкова неразбираемо, и накрая стана само неразбираемо. Алтернативите й за следване са Кембридж, Ливърпул или Санкт Петербург. Университетът в Ливърпул бил най-доброто – имат квота за разкопки в Египет, но при избора ни по семейни причини ще натежи финансовият въпрос. Ще трябва да гледаме питона й при нас…

Стр. 24 – 25

Leave a Reply