Облеклото в ПР и маркетинг индустрията

www.economic.bg | Гергана МАЛКОДАНСКА I 06.03.2013

Как се обличате говори много за вашата личност и PRDaily ни дават няколко полезни съвета

Независимо дали работите във фирма с много корпоративни клиенти или сте на свободна практика, Вашият стил на обличане говори доста за личността Ви.
Много хора, които работят в творческата индустрия, се опитват да налагат нови модни тенденции. Все пак мениджърите залагат именно на творци за изготвянето на велики идеи за компаниите им, така че начинът на обличане със сигурност е от огромно значение.
Често сутрин, стоейки пред гардероба и поглеждайки нервно с едното око часовника, изборът на облекло може да се окаже предизвикателство.

Тук са шест правила "какво да облека" за хората в ПР и други творчески индустрии.

1. Чувствайте се комфортно в дрехите си
Дрехите трябва да са отражение на истинската Ви същност. Само защото си мислите, че сте следващият Марк Зукърбърг, не означава, че качулката и джапанките Adidas са за Вас. Трябва да се чувствате комфортно в това, което носите.

2. Обличайте се така, че да Ви забележат
За мъжете това може да означава цветни чорапи или квадратни джобове за Вашето спортно сако или палто. За жените от особена важност са аксесоарите, съчетани с облеклото, което ни препраща към следващото правило…

3. Подбирайте аксесоарите си внимателно
Някои казват, че именно тази способност ни отличава от животните. Лийса Бътлър, моден блогър, споделя злощастния си случай с няколко приказно красиви гривни, които обаче непрестанно дрънкали по време на важна среща и се наложило да ги свали моментално.

4. Задоволете нуждите на обществото
Бътлът казва, че някога е работила в агенция, където обстановката е била непринудена, но винаги, когато са имали среща с клиенти, служителите са се обличали по последен писък на модата. Защо? "Защото поради тази причина клиентът ни е избрал – той харесва това като част от услугите, които предлагаме", споделя Лийса Бътлър.

5. Учете се от маниера за обличане на Вашия шеф
Взимайте примера от началника Ви, когато той има срещи с клиенти. "Ако той се облича по-официално при среща с определени клиенти, правете го и Вие", казва Барбара Лейдлоу, старши вицепрезидент и съдружник във Fleishman Hillard.

6. Обличайте се според възрастта си
Дори и да имате крака като Хайди Клум, ако сте преминали подходящата възраст, не си позволявайте да ходите като дъщерите Ви с миниполи. Мъжете нека да забравят джапанките – те са за плажа!
Ако сте "ветеран" в офиса – което означава над 25г. – не е необходимо да се подмладявате чрез дрехите си, просто се обличайте адекватно за възрастта Ви.

Оригинална публикация 

Leave a Reply