Официално откриване на Фотоизложбата на Експедиция “Преоткрий България”

Сдружение "Културни проекти" I 28.06.2011

Официалното откриване на фотоизложбата на Експедиция "Преоткрий България" ще се състои на 30 юни 2011 г. (четвъртък), от 19.00 часа на Пешеходния мост на НДК в София. Изложбата включва 60 фотоса от историческите места, обиколени от екипа по време на първия сезон пътешествия. Снимките показват малко известни средновековни крепости, църкви, римски град, тракийски светилища, теке и праисторически пещери. Изненадващ е обемът от запазени историчеки паметници, за които малко българи знаят и са посещавани единствено от иманярите.

Откриването ще се проведе на 30 юни 2011 г. (четвъртък), от 19.00 часа на Пешеходния мост на НДК в София. Изложбата ще бъде открита за посещения до 14 юли.

На събитието ще присъстват:

проф. Валерия Фол
проф. Христо Матанов
Евгени Димитров, председател „Сдружение „Културни проекти“
Людмил Каравасилев, мениджър „PR и спонсорство“, Обединена българска банка

Солисти и музикални изпълнители от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще представят чрез автентичната българска народна музика красивите, но непознати места от снимките на изложбата.

Експедиция „Преоткрий България” включва мобилен екип фотографи и журналисти, качен на високопроходим автомобил Chevrolet Captiva, който обикалят интересни и труднодостъпни места в България. Най-добрите фотографски и журналистически попадения са публикувани в български и чуждестранни медии. Инициативата има за цел да представи на общественото внимание малко известни исторически обекти, които имат своята стойност и се нуждаят от популяризиране.

Експедиция "Преоткрий България" се осъществява с подкрепата на Обединена българска банка, „София Ауто”, „Аутогруп 5” и „Шевролет”, Агенция Булфото и с медийното партньорство на вестник „Стандарт“, БНР, Списание 8, iNews.bg.

Всеки, който иска да подкрепи Експедиция „Преоткрий България“, може да закупи хартиено копие от всяка от изложените снимки в размер 50 на 70 см. на цена от 80 лева чрез shop.bulphoto.com/expedition, като събраните средства ще бъдат използвани за популяризирането на нови исторически открития и обекти.

За допълнителна информация:

Стоян А. Стоянов
ПР Консултант

Сдружение „Културни проекти“
Моб. тел.: 0879 646 648
088 888 98 11
E-mail: info@culturalprojects.org
Web: www.culturalprojects.org 

Leave a Reply