Огнян Стефанов: Всяка дума се изстрадва и те връща в този филм

www.cross-bg.net | 2010-02-18

Помня всичко, бях в съзнание до шокова зала и тогава съзнателно си взех довиждане, защото усетих, че се спуска тъмнина. Това разказа пред БТВ журналистът Огнян Стефанов, който описва преживяното в новата си книга „Кома". „Описани са неща, които изглеждат така, сякаш са писани последните два дни, но тя е писана година и половина", сподели авторът. „Всяка дума се изстрадва и те връща в този филм".
Факт е, че част от героите в книгата са и част от героите на операция „Октопод" – Алексей Петров, ДАНС и отношението на Стефанов с тях. „Постарал съм все да бъда пределно откровен – да представя нещата такива, каквито съм ги видял, разбира се, това е моята гледна точка", каза Огнян Стефанов. По думите му, и до днес той няма отговор на въпроса как един обикновен човек като него се превръща във враг на държавата.
Въпреки усещането за опасността, която е надвиснала над него месец преди побоя, журналистът казва: „Тези хора изпълняват присъди без колебание, защото живеят с усещането, че над тях е само Господ. Никой не е в състояние да ги спре, до онзи ден те бяха недосегаемите. Доста преди тази седмица, аз съм си мислил, че арестът на Петров трябва да се случи, мислил съм, че подобно нещо няма да ме изненада, ако се случи рано или късно. Не съм с тази убеденост, че да твърдя, че той стои зад опита за убийството, но той е една от възможните версии", споделя Огнян Стефанов.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply