Олга Лозанова: Карбовски ще отвори нова страница в тв журналистиката

www.vsekiden.com | Яна ДОНЕВА | 02.11.2010 

Не, дори цяла глава, репликира я той

“Карбовски: Директно”- така ще се казва новото предаване на Нова телевизия, което стартира от 6 ноември, а името е идея на режисьора му Николай Русакиев. Ръководството на медията най-после повдигна официално завесата около мегапродукция, която ще се осъществява по революционно нов за родните телевизии начин.
С малък метален куфар на рамо, екип от няколко души ще обикаля страната, за да прави преки включвания по различни теми, в които думата ще имат не репортери и водещи, а хората от народа. Самият Мартин Карбовски пък ще седи в студио с гостите, които ще влизат в директен диалог с “малките” хора.
Точно така се случи и днес на пресконференцията, на която журналистът присъства чрез видео връзка. В реално време той чуваше и виждаше всичко, което става в залата и разговаряше с медиите от разстояние.
Продуцентът от “Телеман” Боян Петков обясни, че в известна степен техническото чудо е разработено от тях, но още не е патентовано. То няма нищо общо с онези стари ПТС-и, с които предава все още на живо БНТ, нито пък със съвременните SNG-та, защото е от ново поколение. “Не може да предава само от Антарктида-всички останали точки на света не са проблем”, засмя се той.
Според програмния директор на Нова – Олга Лозанова с това предаване Карбовски ще отвори нова страница в тв журналистиката у нас. Той пък я репликира с думите: “Няма да е страница, а цяла глава” и помоли ръководството на медията да му позволи както винаги да прави каквото иска, за да има успех предаването. “Долу” не се интересуват много от това, което говорят политиците, а “горе” говорят от името на “долу” без да познават реалния живот”, обясни основния замисъл на проекта Боян Петков. Той загатна, че първите гости тази събота, в студиото при Карбовски ще са две от най-големите шоу звезди на България. Кой ще е “от другата страна” обаче запазиха в тайна.
“Всичко ще има в предаването без врачки и секс атрибути. Няма да слагаме граница на нищо – просто ще бъдем откровени”, обеща водещият, а Олга Лозанова го подкрепи като уточни, че “все пак ще се спазва бон тона”.
“Проблемите гноясаха от това, че не се говори за тях”, допълни Карбовски. Той е убеден, че диалогът между “горната” и “долната” земя, който ще бъде цел на новото двучасово предаване, ще даде положителен резултат. “Карбовски: Директно” ще бъде всяка събота, от 16 до 18 часа по Нова телевизия.
 

 

Leave a Reply